Αλεξίου: «Γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Aλέξης Αλεξίου σχετικά με τις διαδικασίες εκκαθάρισης των ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΕΚ και τις διαφορές που υπάρχου...Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Aλέξης Αλεξίου σχετικά με τις διαδικασίες εκκαθάρισης των ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΕΚ και τις διαφορές που υπάρχουν.
 Το μέλος του νέου τριμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής, μίλησε στον Sentra, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πέρα από την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι εφικτή και η ανέγερση κλειστού μπάσκετ που θα «στεγάσει» κα τα υπόλοιπα αθλήματα της Ερασιτεχνικής. Μάλιστα ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του κλειστού είναι ανεξάρτητο από το ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά και ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση χώρου για την ανέγερση του.
Aναλυτικά ο Αλεξίου μίλησε για:
Το γεγονός ότι ταυτίζει το όνομά του με την εκκαθάριση της ΑΕΚ και την αρχή νέου κύκλου: «Είναι θέμα συνειρμών, σκέψης και τοποθέτησης. Αν ταυτίσει κάποιος την εκκαθάριση με το τέλος μιας επαγγελματικής ομάδας και το συνδυάσει με τον υποβιβασμό στη Γ” εθνική, είναι κάτι το άσχημο με το οποίο δε θες να συνδέεσαι. Αν το δεις από την άλλη πλευρά ως μια διαδικασία που συνιστά την απαρχή μιας υγιούς εκκινήσεως, συνεχίσεως της ζωής της ΑΕΚ σε υγιή βάση, τότε όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ έχουμε υποχρέωση να επωμιστούμε κάποιες δύσκολες πράξεις και να τις φέρουμε εις πέρας. Συνδέεται με την επαγγελματική μου ιδιότητα και την ενασχόλησή μου με την Ερασιτεχνική, στην οποία πλέον περνάει η διαδικασία».
Την εκκαθάριση μιας ΠΑΕ: «Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στις αθλητικές ΑΕ σε σχέση με τις αμιγώς εμπορικές. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο νομικό καθεστώς που διέπει τον αθλητισμό και είναι πρώτη φορά που μία ΠΑΕ περιέρχεται σε διαδικασία εκκαθάρισης με τη διάταξη αυτή τη συγκεκριμένη του τρίμηνου περιορισμού, της προθεσμίας τριμήνου στην οποία πρέπει να ολοκληρωθεί.
Είναι μια ρύθμιση της προθεσμίας που προϋπήρχε και ήταν μέχρι 30 μήνες, τώρα έγινε μέχρι 3 μήνες. Αυτό γίνεται για να υπάρχει αποτέλεσμα εκκαθάρισης – ποιο θα είναι αυτό μη με ρωτάτε, αυτό θα είναι λογιστικά αποτυπωμένο και όχι πραγματικά, γιατί τα πραγματικά διαθέσιμα μιας ΠΑΕ είναι πολύ λιγότερα από τις οφειλές ενώ τα λογιστικά πολύ περισσότερα όπως οι απαιτήσεις Ψωμιάδη. Το τρίμηνο το έχει θέσει ο νομοθέτης ώστε με την υπαγωγή στην εκκαθάριση να μπορεί να γίνει επανασύσταση της ΠΑΕ μέσω του Ερασιτεχνικού σωματείου και να ξαναπαίξει στην επαγγελματική κατηγορία πιο σύντομα.
Παλιά αυτό δεν μπορούσε να γίνει, καθώς δεν μπορούσες να ανέβεις από την Δ” Εθνική αν δεν είχε ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή σου. Παλιά είχε να ανέβεις 3 κατηγορίες και μπορεί να χρειαζόταν 6 χρόνια, παρά δύο. Ουσιαστικά τώρα είναι ένας επιπλέον χρόνος, καθώς έτσι και αλλιώς αγωνιστικά η ΑΕΚ έχει υποβιβαστεί στη Β” Εθνική».
Την διαδικασία εκκαθάρισης της ΚΑΕ: «Όταν την ξεκινήσαμε, είχαμε μέχρι 30 μήνες, στην πορεία προέκυψε το τρίμηνο. Αν και είναι θέμα ερμηνείας, θεωρώ ότι η διάταξη που προβλέπει την εκκαθάριση της ΠΑΕ αφορά μόνο τις ΠΑΕ, αν και πιστεύω ότι και η ΚΑΕ μπορεί να πιέσει να υπαχθεί και αυτή στο τρίμηνο».
Την διατήρηση του ονόματος ΑΕΚ μετά την εκκαθάριση: «Το όνομα θα είναι ΑΕΚ γιατί οι άλλες εταιρίες θα έχουν εκκαθαριστεί. Η ομάδα που θα προκύψει από το μητρικό σωματείο είναι ΑΕΚ, γιατί παραμένει ΑΕΚ, όλα τα δικαιώματα ονόματος, χρήσης, συμβόλων παραμένουν στην Ερασιτεχνική. Είναι νομικά πράγματα μεν και επιδέχονται ερμηνείες, αλλά θεωρώ ότι εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.
Εδώ πρόκειται για μια εταιρία που θα έχει πάψει να υπάρχει, σα να λέμε ένα θάνατος σε ένα φυσικό πρόσωπο, άρα δεν απαγορεύεται να γεννηθεί άλλος απόγονος με το ίδιο όνομα. Και εδώ επειδή τα δικαιώματα για το όνομα και το έμβλημα τα παράγει η Ερασιτεχνική, δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να ονομάσει το ένα της παιδί ΠΑΕ ΑΕΚ και το άλλο ΚΑΕ ΑΕΚ».
Το ενδεχόμενο, λόγω εκκαθάρισης, να πάψουν να υπάρχουν οι απαιτήσεις της ΑΕΚ από τον Ψωμιάδη: «Όχι, υπάρχουν διαδικασίες που μπορούν να κατοχυρώσουν, να δεσμεύσουν την απαίτηση αυτή ως προς την αποδοτικότητά της. Δεν ξέρω αν θα βρεθούν ποτέ χρήματα να εισπραχθούν, αλλά αν όμως βρεθούν καλό θα είναι παρά τη λύση της εταιρίας να μπορέσουν να έχουν εκχωρηθεί απαιτήσεις προς πιστωτές, προς το δημόσιο, προς τρίτους, προς όποιον μπορεί να δεχθεί, αν και όταν βρεθούν διαθέσιμα, ώστε να μην υπάρξει κατηγορία για κακή πίστη του σωματείου, ότι επίτηδες έγινε αυτό. Επιπλέον, να μην υπάρξει μια έμμεση απαλλαγή του συγκεκριμένου οφειλέτη μέσω μιας αμελούς συμπεριφοράς της ΑΕΚ. Πρέπει να διασφαλιστούν οι διαδικασίες ώστε ο συγκεκριμένος οφειλέτης να μπορέσει να πληρώσει κάποια χρήματα, αν βρεθούν διαθέσιμα».
Τo εάν ήταν σύμφωνος και για την πτώχευση της ΚΑΕ: «Μη το θεωρήσετε δεδομένο. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την ΚΑΕ και θα γίνουν και στην ΠΑΕ, είναι ίδιες, αλλά οι αιτίες δεν είναι ίδιες. Όταν αναλάβαμε το μπάσκετ, απευθυνθήκαμε στους μετόχους, αλλά δεν μπορέσαμε να διασφαλιστούμε ότι τα χρέη θα είναι συγκεκριμένα. Αντιμετωπιστήκαμε πολύ σοβαρά από τον κ. Φιλίππου, τον έχω εκτιμήσει πάρα πολύ γιατί παραμέρισε το προσωπικό του όφελος υπέρ της ΑΕΚ. Ομως επειδή δεν μπορούσαμε να διασφαλιστούμε εμείς ως αγοραστές ως προ το ύψος των χρεών και επειδή ο κ. Φιλίππου δεν είχε τη διάθεση να συνεχίσει, ο δρόμος ήταν μόνο μέσω του υποβιβασμού. Ο δρόμος είναι ο ίδιος, αλλά οι αιτίες διαφορετικές».
Το τι κέρδισε πρακτικά η ΚΑΕ ως τώρα με την εκκαθάριση: «Το κέρδος που προκύπτει σε σχέση με τις οφειλές προς τρίτους που δεν έχει να κάνει με το δημόσιο. Αυτό δεν θα το πληρώσει ο νέος φορέας. Οι απαιτήσεις προς το δημόσιο παραμένουν σε βάρος των εκπροσώπων των διοικήσεων είτε της ΠΑΕ είτε της ΚΑΕ, που δημιούργησαν τις απαιτήσεις. Όμως, δεν βαραίνουν το νέο φορέα. Αυτά δεν θα χαθούν και η ευθύνη είναι προς όλους και αλληλέγγυα και θα υπάρχει, είτε υπάρχουν ή όχι η ΠΑΕ και η ΚΑΕ. Με πολλή δυσκολία θα χάσει ένα ευρώ το δημόσιο. Θα τα εισπράξει όλα».
Tο αν θα είναι υγιής η ΚΑΕ όταν ανέβει στην Α1: «Αυτή είναι η προσδοκία και πιστεύω θα επιτευχθεί».
Τον Κωνσταντίνο Κωτσάτο που είναι πιθανό να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Ερασιτεχνικής στις εκλογές της 9ης Ιουνίου: «Με τον κ. Κοτσάτο δεν διαφοροποιούμαστε σε τίποτα. Οι θέσεις του ενός είναι θέσεις και του άλλου. Ουσιαστικά πρέπει να διανείμουμε καθήκοντα, να αναλάβουμε διαφορετικούς ρόλους επειδή τα θέματα είναι περισσότερα. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί και στην Ερασιτεχνική και στον έλεγχο και εποπτεία όλων των τμημάτων, περιλαμβανομένων και των διοικητικών επιτροπών του ποδοσφαιρικού τμήματος, της καλαθοσφαίρισης, του ΤΑΠ και των άλλων τμημάτων, θα είναι ίδια.
Όπως προσπαθήσαμε να εξυγιάνουμε το μπάσκετ, στόχος είναι και τα άλλα αθλήματα. Βέβαια τώρα προέχουν ποδόσφαιρο και μπάσκετ και η κατασκευή γηπέδων, η ακαδημία και το κυριότερο να φτάσει η ΑΕΚ να είναι top και αξιόπιστο brand name απέναντι σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, προς όλους όσοι θέλουν να συνεργαστούν μαζί της, να ξέρουν ότι έχουν έναν φερέγγυο συνεργάτη και συμβαλλόμενο.
Όσο για τον κ. Κοτσάτο… δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί μας συνδέει και μεγάλη φιλία και ιδιαίτερη σχέση και επαγγελματική συνεργασία. Είναι ΑΕΚτζής, παθιασμένος με ό,τι καταπιάνεται, έχει καλή διοικητική ικανότητα και επαγγελματικά και επιχειρηματικά με την ενασχόλησή του με το μπάσκετ. Πιστεύω ότι το σύντομο παρελθόν μας και η συνεισφορά μας μάς βάζει θετικό πρόσημο. Ελπίζω να έχουμε τη στήριξη του κόσμου και όσων έχουμε δίπλα μας. Σίγουρα θα έχουμε αντίπαλό μας το χρόνο και τη φθορά».
Το ότι μίλησε για κατασκευή γηπέδων και όχι μόνο του ποδοσφαιρικού και αν μπορεί η ΑΕΚ να κατασκευάσει και γήπεδο μπάσκετ ή ακούγεται υπερβολικό: «Ακούγεται υπερβολικό για κάποιον που μπορεί να έχει στο μυαλό του τα νούμερα που ακούγονταν κάποια εποχή. Μετά από έρευνα αγοράς που κάναμε, μελέτες και σχέδια – γιατί ασχολούμασταν με αυτό πριν προκύψει το ποδοσφαιρικό γήπεδο μιας και θα στεγάσει όλα τα υπόλοιπα αθλήματα – για εμάς το πρότζεκτ αυτό είναι εφικτός στόχος. Τα κεφάλαια είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούν είτε εξ” ιδίων είτε μέσω επιδοτήσεων ή χρηματοδοτήσεων. Το θέμα είναι να βρεθεί ο χώρος. Δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή ή τη δαπάνη ο κ. Μελισσανίδης. Είναι μόνο δικό μας. Αν μπορεί να υπάρξει μια βοήθειά του στην εξεύρεση του χώρου, αυτό είναι άλλο θέμα».
Το αν ο χώρος αυτός δεν μπορεί να είναι εκεί που βρισκόταν το παλιό «Γιώργος Μόσχος»:«Υποθέτω ότι όλο το οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα `καταναλωθεί’, να το πώς έτσι, για το ποδοσφαιρικό γήπεδο».
Όνομα

Αγώνες,2535,Απόψεις,27,Αφιερώματα,183,Διοίκηση,478,Ερασιτεχνική ΑΕΚ,39,Μεταγραφές,419,Συνεντεύξεις,407,Antonopoulos,5,Basket League,197,Editorial,37,Eurobasket,105,Euroleague,72,Featured,3500,Giannis Sifakis,10,Koriopolis,3,Live Stream,6,Michos,11,NBA,176,Nikos Sifakis blog,1,
ltr
item
AekbcFans.Gr: Αλεξίου: «Γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ»
Αλεξίου: «Γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και μπάσκετ»
http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20130515/engine/pegasus_LARGE_t_1041_105993766_type11291.jpg
AekbcFans.Gr
http://www.aekbcfans.gr/2013/05/blog-post_7988.html
http://www.aekbcfans.gr/
http://www.aekbcfans.gr/
http://www.aekbcfans.gr/2013/05/blog-post_7988.html
true
8803551756100796746
UTF-8
Φόρτωση όλων των Άρθρων Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση Απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε τα όλα ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκε κανένα άρθρο με τα κριτήρια αναζήτησεις σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τριτ Τετ Πεμπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιάν Φεβ Μαρτ Απρ Μάϊος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπτ Οκτ Νοεμ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago Πριν από περισσότερο από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy