Αλεξίου "Η εκκαθάριση της ΑΕΚ ολοκληρώνεται χωρίς πρόβλημα!"


Ο κ.Αλεξίου μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί ωφειλών της ΚΑΕ ΑΕΚ σε τρίτου σε επιστολή προς τα μέσα ξεκαθάρισε πως η προχωρά με αμείωτους ρυθμούς η εκκαθάριση του Μπασκετικού Τμήματος και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς η ομάδα θα επιστρέψει καθαρή από χρέη στην Α1!

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αλεξίου:

"H διαδικασία εξυγίανσης του τμήματος μπάσκετ της ΑΕΚ συνεχίζεται κανονικά και η υφιστάμενη ΚΑΕ ΑΕΚ θα λυθεί και εκκαθαριστεί κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί.

Η απόπειρα πρόκλησης αρνητικών εντυπώσεων στον κόσμο της ΑΕΚ για τη δήθεν μη λύση της ΚΑΕ ΑΕΚ μέσω δικαστικής απόφασης που μας είναι γνωστή από τις αρχές Αυγούστου, αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.

Ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

Η αίτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αφορούσε μία εκ περισσού ενέργεια του Σωματείου προκειμένου να διαπιστωθεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή η ΚΑΕ ΑΕΚ, ανεξάρτητα από τη διαδικασία λύσης κι εκκαθάρισης που ακολουθείται, έπρεπε να ανακληθεί λόγω της παράλειψης των διαδικασιών δημοσιότητας επί πέντε έτη. Σημειώνουμε ότι τη διαδικασία αυτή έπρεπε να την είχε κινήσει η ίδια η Περιφέρεια από τριετίας τουλάχιστον! Για το λόγο αυτό κοινοποιήσαμε την αίτηση και στην Περιφέρεια, η οποία είναι καθύλη αρμόδια για να ζητήσει την άρση της λειτουργίας της ΚΑΕ ΑΕΚ και τη λύση της, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανώνυμες εταιρίες που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις δημοσίευσης Ισολογισμών, Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων, Αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων κλπ. Ουσιαστικά ζητήθηκε, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εκκαθάρισης, να διαταχθεί και το αυτονόητο: η διάλυση δηλαδή της ΚΑΕ ΑΕΚ εξαιτίας αυτών των παραβάσεων.

Η Περιφέρεια δεν προέβη στο αυτονόητο εμπρόθεσμα, οπότε και η αίτηση απορρίφθηκε ως απαράδεκτη. Για έναν δηλαδή τυπικό και όχι ουσιαστικό λόγο. Η αίτηση δεν απορρίφθηκε ως αβάσιμη, δηλαδή ως μη νόμιμη, αλλά ως απαράδεκτη, γεγονός που σημαίνει ότι επαναφέρεται οποτεδήποτε με την προσκόμιση του απαιτούμενου εγγράφου και γίνεται δεκτή.

Ανεξαρτήτως αυτής της διαδικασίας όμως, η εταιρία ΚΑΕ ΑΕΚ τελεί υπό καθεστώς λύσης κι εκκαθάρισης και η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Επαναλαμβάνουμε ότι η εν λόγω απόφαση δεν παίζει κανένα ρόλο στη διαδικασία της εκκαθάρισης και οριστικής διάλυσης της ΚΑΕ ΑΕΚ. Αφορούσε μία εκ περισσού ενέργεια, για πρόσθετους επικουρικούς δικούς μας νομικούς και φορολογικούς λόγους.

Επιπλέον, προς αποφυγή παρερμηνειών των δηλώσεων τύπου «η ΚΑΕ ΑΕΚ εξακολουθεί να υπάρχει», επισημαίνουμε ότι πράγματι οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρία, ακόμη κι όταν έχει αποφασίσει τη λύση της και έχει τεθεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης, εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και το τυπικό νομικό θάνατό της. Το ουσιώδες είναι ότι κάθε τέτοια ανώνυμη εταιρία, για να υπάρχει κανονικά θα πρέπει η ίδια να λάβει απόφαση να αναβιώσει. Και αυτό δεν θα συμβεί ούτε με την μπασκετική, ούτε με την ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία.

Ας μη βιάζεται κανείς να παρερμηνεύει γεγονότα και καταστάσεις. Η ΑΕΚ του σήμερα και η ΑΕΚ του άμεσου και μακροπρόθεσμου μέλλοντος επανέρχεται σε όλα τα τμήματα εξυγιασμένη και οικονομικά και αγωνιστικά πανίσχυρη. Τα αποτελέσματα οσονούπω μπροστά μας...."

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment