Επόμενος Στόχος : Τουρκία                     Επόμενος Στόχος: Τουρκία

To Eurobasket ξεκίνησε και έχει μπει δυναμικά με εκπλήξεις ωραίες εμφανίσεις και θέαμα. Από εδώ και πέρα λοιπόν θα έχουμε ανάλυση του αντιπάλου της εθνικής πριν τον αγώνα. Θα σας παρουσιάζουμε την εικόνα, τους στόχους, το ρόστερ και άλλα για τον εκάστοτε αντίπαλο

Το Σάββατο 7/9 συναντιούνται στο Κόπερ της Σλοβενίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχει υποστεί θύμα έκπληξης και ως εκ τούτου έχει γίνει σάκος τους μποξ. Μετά λοιπόν από την ανεπάντεχη ήττα από την Φινλανδία και τον διασυρμό με 90-75 από τους Ιταλούς το βράδυ του Σαββάτου θα βρεθεί απέναντι στην Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν έχει πάρει ποτέ Ευρωπαϊκό τίτλο, η υψηλότερη διάκριση της είναι το ασημένιο μετάλλιο στο Eurobasket του 2001 που ήταν και διοργανώτρια. Έκτοτε έχουν μία τέταρτη θέση, δύο εντέκατες το 2011 και το 2007 μια όγδοη το 2009 και μια ένατη το 2005. Ο φετινός στόχος των Τούρκων πρώτα από όλα είναι να περάσει στην επόμενη φάση και μετά ότι καλύτερο. Ο όμιλος δεν επιτρέπει όμως σε καμία ομάδα να περάσει εύκολα καθώς υπάρχει η Ιταλία, η Ρωσία και η Ελλάδα. Κανένας δεν έρχεται για να χάσει όμως. Στο ροστερ υπάρχουν αρκετού έμπειροι παίχτες παρόλα αυτά όμως δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ομάδα. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει χημεία και δεν μπορούν να ισορροπήσουν.


Το μεγάλο αστέρι αυτής της ομάδας φυσικά είναι ο Hedayiet (Hedo) Turkoglu… αναμφίβολα ο πιο έμπειρος καθώς είναι και ο μόνος από την ομάδα του 2001, τότε που είχαν κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο. Εκτός από αυτά είναι και συλλογικά ο εμπειρότερος με συμμετοχές σε αρκετές ομάδες του ΝΒΑ όπως οι Sacramento Kings, οι San Antonio Spurs, οι Orlando Magic, οι Toronto Raptors και οι Phoenix Suns.O Bogdan Tanjevic ήταν ένας άσημος παίχτης για μια μικρή ομάδα του Βελιγραδίου. Σαν προπονητής όμως είναι αρκετά γνωστός καθώς έχει προπονήσει την εθνική Ιταλίας, Βοσνίας και κάθετε στον πάγκο της Τουρκίας από το 2005. Ήταν επίσης προπονητής της Fenerbahce Ulker από το 2007 ως το 2010. Έχει κερδίσει επίσης την Euroleage του 1979 με την  Bosna Sarajevo. Είναι σαφώς πολύ έμπειρος καθώς μετράει 35 χρόνια στους πάγκους. Στοχεύει φέτος μια αξιοπρεπή εμφάνιση στην Σλοβενία. Ευχάριστο νέο για εκείνος πως δεν υπάρχουν απουσίες.

Ροστερ


Όνομα                  Ύψος     Ηλικία 
Ε. Αρσλάν               1.85         30
Ο. Ασίκ                  2.12         27
Ν. Μπάλμπαϊ          1.85         24
Σ. Τσετίν                1.97         27
Σ. Ερντέν               2.11          28
Κ. Γκονλούμ            2.09         36
Σ. Γκιουλέρ            1.92          30
Ε. Ιλιασόβα            2.08          26
Ο. Ονάν                 1.94          35
Ε. Πρέλτζιτς          2.05         26
Ο. Σαβάς                2.11          26
Χ. Τούρκογλου        2.08          34
Βασίλης Ιωαννίδης

Σχετικά με τον Billy Ioannidis

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment