Επόμενος Στόχος : Ιταλία


    Επόμενος Στόχος : Ιταλία

Η πρόκριση –μετά από την θεματική νίκη απέναντι στην Τουρκία- είναι πλέον γεγονός, η Επίσημη Αγαπημένη των Ελλήνων όμως δεν επαναπαύεται και θα συνεχίσει να μάχεται για την πρώτη θέση. Επόμενος στόχος είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος αυτή την στιγμή στον όμιλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας με μπροστάρη τον Μάρκο Μπελινέλι.


Όπως είπα είναι από της ισχυρότερες ομάδες, που δεν έχει πέσει θύμα έκπληξης όπως η Τουρκία και η Ρωσσία. Ιστορικά είναι δυνατή ομάδα. Το τελευταίο της χρυσό το κατέκτησε το 1999. Μετά από τότε όμως έχει πάρει την κατιούσα. Η πρόσληψη του Πανιτζάνι την ανέβασε ξανά ψηλά στα σαλόνια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι προσδοκίες των Ιταλών είναι μεγάλες. Έτσι ο στόχος που έχουν θέση απ την αρχή είναι η πρόκριση στα προημιτελικά και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο γίνεται.


 Το μεγάλο αστέρι αυτή της ομάδας είναι    αναμφίβολα ο Marco Belinelli. Αρκετά χρόνια εμπειρίας από το ΝΒΑ στην πλάτη του με περάσματα από τους Golden State Warriors, Toronto Raptors, New Orleans Hornets, Chicago Bulls και τώρα στους San Antonio Spurs. Παίζει στην θέση 2 (shooting guard) και είναι ικανότατος σε πολλούς τομείς. Οι Ιταλοί ποντάρουν πάνω του μετά από τις απουσίες τους.


Προπονητής είναι ο Σιμόνε Πανιτζάνι( Simone Pianigiani). O 43 τεχνικός ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιταλίας το 2011. Βρέθηκε στον πάγκο της Ιταλίας μετά από εξαιρετικές χρονιές στην Σιένα, καθώς εκεί είχε χτίσει μια τοπική αυτοκρατορία κατακτώντας διαδοχικά πρωταθλήματα, ακόμη και φτάνοντας σε final-4 της Euroleage. Φέτος είναι άτυχος όμως καθώς λείπουν από την ομάδα του κάποιοι βασικότατοι παίκτες όπως Μπαρνιάνι, Μαντσινελι, Χάκετ, Γκαλινάρι και Πολονάρα.


Η ομάδα της Ιταλίας θα παίξει στα ίσια την Ελλάδα καθώς δεν διαθέτει τους γίγαντες που διέθετε η Τουρκία με το Μ.Ο ύψους να είναι 1.96. Είναι μια πολύ νεαρή ομάδα επίσης με τον Μ.Ο ηλικίας να είναι μόλις 26.4(!)

Ροστερ

Όνομα                      Ύψος   Ηλικία
Π. Αραντόρι             1.94       25
Μ. Μπελινέλι          1.96       27
Α. Τσιντσιαρίνι        1.90       27
Μ. Κουζέν                2.11      28
Λ. Ντατόμε              2.03       26
Τ. Ντάινερ                1.85      31
Α. Τζεντίλε               2.00      21
Ν. Μάγκρο              2.08       26
Ν. Μέλλι                  2.05      22
Τ. Ποέτα                   1.91      28
Γ. Ροσέλλι                1.98      29
Λ. Βιτάλι                  2.01      27

Βασίλης Ιωαννίδης

Σχετικά με τον Billy Ioannidis

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment