Επόμενος Στόχος : Φινλανδία


        Επόμενος Στόχος : Φινλανδία

Μετά την ήττα από την Ιταλία η Εθνική μας ομάδα θέλει να τελειώσει με το κεφάλι ψηλά και με όσες περισσότερες νίκες μπορεί για να μετακομίσει στην Λιουμπλιάνα για την επόμενη φάση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν τρομερή έκπληξη η ήττα μας αλλά ούτε κι ότι την περιμέναμε με σιγουριά, όπως ξέρουμε η Ιταλία είναι πολύ δυνατή και μετά από 4 αγωνιστικές είναι η μόνη αήττητη. Ας δούμε λοιπόν το αγωνιστικό προφίλ της Φινλανδίας… Συνολικά έχει παρευρεθεί σε 12 διοργανώσεις και είναι η πρώτη από το 1995. Επτά ολόκληρα χρόνια δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα σύνολο, μια ομάδα που θα διεκδικούσε πρόκριση σε Eurobasket. Η καλύτερη θέση που έχουν κατακτήσει είναι η έκτη το 1967. Η αρχή έγινε στην προηγούμενη διοργάνωση όταν επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο τιμωρώντας όποιον την υποτίμησε. Αρέσκετε να παίζει με ενέργειας δίνοντας ρυθμό στο παιχνίδι και ο πρωταρχικός στόχος της είναι να περάσει στην β’ φάση της διοργάνωσης.Το αστέρι της ομάδας είναι ο Πετέρι Κόπονεν (Petteri Koponen) και είναι αδιαμφισβήτητα ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Φινλανδία. Το σημαντικότερο είναι ότι αγωνίζεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τους συμπαίκτες του που παίζουν είτε στην Φινλανδία είτε σε ομάδες άλλων Σκανδιναβικών χωρών που το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλό. Φέτος έκανε μια πολύ καλή χρονιά στην Χίμκι και ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας στην Euroleage. H θέση του είναι στο 1 (point guard) και ο προπονήτης του περιμένει από εκείνον να πάρει την ομάδα στην πλάτη του τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.
Προπονητής είανι ο Χενρικ Ντετμαν (Henrik Detmann). O 55χρονος τεχνικός βρίσκετε στο τιμόνι της χώρας του εδώ και δέκα χρόνια και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιες είναι οι δυνατότητες και οι στόχοι της ομάδας του. Μετά από διαδοχικές αποτυχίες να οδηγήσει την ομάδα της Φινλανδίας σε μια τελική φάση φέτος πέτυχε τον στόχο του και θέλει να καταφέρει όσα το δυνατόν περισσότερα, δεδομένο του ότι δεν έχει καμία απουσία.Ροστερ
Όνομα                                  Ύψος   Ηλικία
Ρ. Άχονεν                              1.87      23
Σ. Χάανπα                            2.03       27
Σ. Χαφ                                  1.98     29
Μ. Κόιβιστο                         1.94      26
Π. Κόπονεν                           1.94      25
Τ. Κόττι                                 2.05     32
Ζ. Λι                                      2.08     26
Χ. Μότολα                            2.09      37
Κ. Μουούρισεν                    2.02       32
Α. Νίκιλα                              2.10      35
Τ. Ράνικο                              1.89       33
Σ. Σαλίν                                 1.91      22

Σχετικά με τον Billy Ioannidis

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment