Πολυτάρχου: «Όλες οι νίκες για τον Γιώργο Αμερικάνο»


Με μια άνετη νίκη εκτός έδρας επί του ΟΦΗ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ με τους παίκτες της Ένωσης να μην ξεχνάνε τον Γιώργο Αμερικάνο και τον Μιχάλη Πολυτάρχου να σημειώνει πως όλες οι εφετινές νίκες της ΑΕΚ είναι αφιερωμένες στην μνήμη του Παγκόσμιου. Παράλληλα, ο έμπειρος γκαρντ υπογράμμισε πως χωρίς τον κόσμο της, η ΑΕΚ δεν θα υπήρχε και πρόσθεσε πως η Ένωση αξίζει να βρίσκεται στην Α1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Πολυτάρχου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ

Μιχάλη, το σκορ δείχνει μία άνετη νίκη επί του ΟΦΗ. Ποια στοιχεία την έκαναν να φαίνεται εύκολη;

«Νομίζω ότι λειτουργήσαμε σωστά στην άμυνα. Ήταν κάτι που συζητούσαμε όλη την εβδομάδα. Βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που μας έλεγαν οι προπονητές και πήραμε τη νίκη».

Πως ήταν η εβδομάδα που πέρασε για σας; Είχατε στο μυαλό σας συνεχώς την απώλεια του Γιώργου Αμερικάνου και θέλατε να παίξετε και γι' αυτόν;

«Η αλήθεια είναι, ότι είχαμε συνεχώς στο μυαλό μας τον Γιώργο Αμερικάνο και του αφιερώνουμε τη νίκη. Όσες νίκες κάνουμε θα του τις αφιερώσουμε, όπως και το πρωτάθλημα αν καταφέρουμε να το πάρουμε. Είναι ότι λιγότερο μπορούμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν προσέφερε πολλά μόνο στην ΑΕΚ αλλά γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ».

Πολλοί υποστηρίζουν, ότι η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Πιστεύεις ότι την επόμενη σεζόν θα βρίσκεστε στην Α1;

«Όλοι έχουμε καταλάβει σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Όλοι θέλουμε να επιστρέψει η ομάδα στην Α1. Άλλωστε, εκεί αξίζει η ΑΕΚ να βρίσκεται. Αν συνεχίσουμε έτσι, με πολλή δουλειά και χαμηλά το κεφάλι, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Η ΑΕΚ είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ο κόσμος δεν την έχει εγκαταλείψει και είναι συνέχεια στο πλευρό σας. Πόσο σημαντική είναι για σας η παρουσία των φιλάθλων σε κάθε παιχνίδι;

«Χωρίς τον κόσμο της, η ΑΕΚ πιστεύω δεν θα υπήρχε. Είναι σαν να παίζουμε με παίκτη παραπάνω. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουν φοβερή δύναμη και τους θέλουμε πάντα κοντά μας».

Τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με το Παγκράτι. Θεωρείς ότι αν παίξετε όπως και στο Ηράκλειο, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα;

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο και επικίνδυνο παιχνίδι. Νομίζω ότι αν παίξουμε το ίδιο καλά στην άμυνα και κάνουμε αυτά που μας λένε οι προπονητές μας, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η άμυνα δίνει τις νίκες και όχι η επίθεση».

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment