«Στροφή στο κλειστό του Γαλατσίου, δουλεύεται η ανέγερση ενός κλειστού»


Ο γενικός αρχηγός της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Σπύρος Παπαϊωάννου μίλησε για την προσπάθεια ανέγερσης ενός κλειστού γηπέδου για όλα τα τμήματα αλλά και την στροφή στο κλειστό του Γαλατσίου μέχρι αυτό να γίνει εφικτό. Ενώ απάντησε και σε ερώτησε σχετικά με την οικονομική και αγωνιστική εξυγίανση του συλλόγου.

Αποκλειστική συνέντευξη στην έντυπη εφημερίδα του Fx-news (Δεκέμβριος) και στον Ρένο Αρβανίτη, έδωσε ο Γενικός αρχηγός της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Σπύρος Παπαϊωάννου.


Αναλυτικά:

Κ. Παπαϊωάννου παρατηρούμε φέτος να γίνεται μία σημαντική προσπάθεια στον τομέα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τόσο όσον αφορά την οικονομική εξυγίανση του σωματείου όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κτλ). Μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία οι δύο παραπάνω στόχοι;    

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ερώτηση σας για το λόγο ότι καταλαβαίνετε και εσείς πόσο δύσκολος είναι αυτός ο συνδυασμός. Είναι λοιπόν εφικτοί και δύο στόχοι αλλά με πολλές προϋποθέσεις  και αστερίσκους. Για παράδειγμα ο πρωταθλητισμός δεν είναι δυνατόν  να γίνεται ταυτόχρονα  σε όλα  τα τμήματα ανεξαιρέτως (όπως και επιθυμεί αυτή η διοίκηση), αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν τμήματα με αρκετά προβλήματα ακόμα και για τα πιο απαραίτητα έξοδα τους. Προσπαθώ να πείσω τους εφόρους ότι χρειάζεται υπομονή γιατί διανύουμε τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του Σωματείου μας όπου οι πόροι είναι ανύπαρκτοι έως απειροελάχιστοι, τώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα παίζει στην γ’ εθνική με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να μην έχει το 10 % της ΠΑΕ… Αυτό συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερη’’ οικονομική αιμορραγία ‘’των ανθρώπων της διοίκησης του προέδρου κ. Κοτσάτου και του γ.γ κ. Αλεξίου όπου εκτός των δύο μεγάλων ομαδικών τμημάτων (μπάσκετ, βόλευ ανδρικό) έχουν και όλα τα έξοδα των υπολοίπων τμημάτων  που δεν είναι καθόλου λίγα πληροφορώ τον κόσμο της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά βλέπετε ότι ακόμα και μ’ αυτές τις προϋποθέσεις πρωταγωνιστούμε σχεδόν  παντού με την συγκλονιστική προσπάθεια όλων των εφόρων και των υπεύθυνων των ακαδημιών που πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω γι άλλη μια φορά μέσω του βήματος που μου δίνετε. Αλλά εκτός του αγωνιστικού κομματιού η ερώτηση σας εμπεριείχε και την οικονομική εξυγίανση. Θέλω λοιπόν να σας πληροφορήσω ότι έχει γίνει μέσα σε αυτούς τους πέντε μήνες περίπου που είμαστε διοίκηση μια τεράστια προσπάθεια μείωσης του χρέους της ερασιτεχνικής ΑΕΚ όπου από τα επτάμιση περίπου εκατομμύρια ευρώ αρνητικό προϋπολογισμό έχουμε καταφέρει να τον κατεβάσουμε περίπου στα πέντε, με στόχο να κατέβει κι άλλο μέχρι το τέλος του χρόνου και ει δυνατόν να ‘’εξαφανισθούν’’ άλλα δύο εκατομμύρια μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της διοίκησης.

Όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι η μη ύπαρξη κλειστού γυμναστηρίου που θα φιλοξενεί  τα τμήματα της ομάδας. Πιστεύετε ότι στο προσεχές διάστημα θα καταφέρετε να επιλύσετε αυτό τεράστιο ζήτημα;

Το όνειρό μας είναι η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου πολύ υψηλών προδιαγραφών για όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό προϋποθέτει πολύ χρόνο, έτσι λοιπόν έχει γίνει στροφή στο κλειστό του Γαλατσίου όπου καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να είναι εφικτή η χρησιμοποίηση του από την επόμενη κιόλας αγωνιστική σαιζόν για όλα τα τμήματα. Παράλληλα πάντα θα δουλεύεται και το σχέδιο της ανέγερσης του κλειστού που ονειρευόμαστε.

Γνωρίζουμε ότι οι έφοροι των ακαδημιών της ΑΕΚ προσπαθούν κάθε χρόνο, να βρίσκουν λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης των τμημάτων που εκπροσωπούν. Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει σταθεί αρωγός σε αυτήν σας την προσπάθεια;

Μπορώ να πω ότι πράγματι υπήρξαν αρωγοί οι περισσότεροι φορείς του Δήμου. Πρέπει όμως να αναφέρω και λυπηρές συμπεριφορές ορισμένων που δεν έχουν καταλάβει τι πρεσβεύει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ευτυχώς όμως μιλάμε για μειοψηφίες πια.

Το Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Ποια θα είναι τα δικά σας αιτήματα προς τον επόμενο δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ανεξάρτητα με το ποιος θα εκλεγεί σε αυτή την θέση;

Νομίζω ότι θα ήταν αφελές να σας απαντήσω  για εξειδικευμένα αιτήματα από τώρα αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο θα μπορούσα να πω ότι επιθυμία μας είναι να υπάρχει μια αγαστή συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου με το Σύλλογο και αντίστροφα, έτσι ώστε να επιτύχουμε από κοινού κάτι πραγματικά’’ μεγάλο’’ που θα κάνει περήφανους όλους τους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου.

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment