Σάκοτα: «Τεστ προσωπικότητας με Άρη»


Η ΑΕΚ μετά από τρεις σερί νίκες δείχνει να ανεβάζει τον πήχη. Όμως πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μπορεί να φανεί από ένα παιχνίδι σαν αυτό του Σαββάτου με τον Άρη στο Nick Galis Hall, όπως δήλωσε ο Ντούσαν Σάκοτα στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Η ΑΕΚ έχει πετύχει τρεις σερί νίκες. Τι άλλαξε σε σχέση με το ξεκίνημα;

«Το πρώτο και κύριο είναι ότι πέρασε χρόνος. Το είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε πίστωση χρόνου. Ήμασταν μία νέα ομάδα και αργήσαμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το καλύτερο τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και στον διοικητικό. Πλέον ξέρουμε το ρόστερ που έχουμε. Γίναμε πιο οργανωμένοι και σιγά-σιγά βάζουμε τις βάσεις στο παιχνίδι μας».

- Είναι πλεονέκτημα για την ΑΕΚ ότι προέρχεται από τρεις σερί νίκες, ενώ ο Άρης από τρεις συνεχείς ήττες;

«Εγώ είμαι παίκτης που πάντα προτιμούσα να προέρχομαι από νίκες. Όμως πιστεύω ότι η νίκη είναι σαν το «δίκοπο μαχαίρι». Είτε σε βοηθά να βρεις ρυθμό και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, είτε σε κάνει να χαλαρώνεις. Σε εμάς θεωρώ ότι συμβαίνει το πρώτο και η κάθε νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση ως ομάδα. Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Ο Άρης είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος, το ματς θα διεξαχθεί στην έδρα του και παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Πιστεύω ότι μία νίκη επί του Άρη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

- Είναι ο αγώνας με αντίπαλο τον Άρη, με δεδομένο ότι το Αλεξάνδρειο είναι από τις πιο δύσκολες έδρες, ένα σημαντικό τεστ για την ΑΕΚ για να δει πού μπορεί να φτάσει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και αν είναι καθοριστικός για να αποκτήσει η ΑΕΚ βλέψεις για την πρώτη τετράδα;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες δεν ξέραμε που βρισκόμασταν. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για τετράδα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι ένα μεγάλο και σημαντικό τεστ προσωπικότητας για μας τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είναι μία ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε».

- Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να φύγει με τη νίκη από το Αλεξάνδρειο; Τι πρέπει να προσέξει από τον αντίπαλο;

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό που πρέπει να κάνουμε, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που γίνεται ο αγώνας, με την έννοια ότι ο Άρης παίζει στην έδρα του και προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα, είναι να ξεκινήσουμε δυνατά. Αν μπούμε δυνατά και τους «κόψουμε» από την αρχή τα πόδια, τότε θεωρώ ότι η ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο θα τους δημιουργήσει έξτρα πίεση. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα δυσκολέψουν τα πράγματα για μας. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Να είμαστε δυνατοί στην άμυνα και να έχουμε ομαδικότητα στην επίθεση. Όμως όλα ξεκινούν από την άμυνα και έπεται η επίθεση».

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment