Κορωνιός: «Δεν θέλω να προτρέχω, η ΑΕΚ ακόμη χτίζεται»


Για την προσπάθεια που γίνεται για την μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στο ελληνικό μπάσκετ μίλησε στο NOVASportFM ο Άγγελος Κορωνιός. Ο βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε και στον Σέρβο τεχνικό, αλλά και ρόστερ της Βασίλισσας.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας: «Στόχος της ομάδας και του κ. Αγγελόπουλου είναι να πρωταγωνιστήσει ξανά η ΑΕΚ. Σκοπός είναι να φτιαχτεί μια νέα ομάδα, να έρθουν σημαντικοί παίκτες και να βελτιωθεί πολύ η ομάδα, ώστε να ανέβει επίπεδο».
Για το αν είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας: «Υπάρχουν πολύ σημαντικές ομάδες στην Ευρωλίγκα, ας μην προτρέχουμε πως είμαστε ομαδα αυτου του επιπέδου, άλλωστε πέρυσι αγωνιζόμασταν στην Α2. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Ο κ. Σάκοτα είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και ξέρει τι να κάνει για να πάει η ομάδα ψηλά. Δεν θέλω να προτρέχω, η θέση της ΑΕΚ είναι να πρωταγωνιστεί, αλλά χτίζεται βήμα-βήμα, ώστε να είναι ανταγωνιστική. Το καλοκαίρι αυτό θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ακόμα καλύτερα».
Για τους νέους παίκτες που ήρθαν: «Έρχονται ονόματα μεγάλα, όπως είναι ο Μενσά-Μπονσού και τώρα εντάχθηκε στην ομάδα και ο Μαλίκ Χέρστον. Ο κ. Σάκοτα είναι φυσικά πολύ έμπειρος και γνωρίζει πώς να τους χειριστεί. Θέλουμε να δουλέψουμε καλά στις προπονήσεις, ώστε να τα πάμε καλύτερα. Δε γίνονται μαγικά από το ένα παιχνίδι στο άλλο, σταδιακά θα πλαισιώσουμε τους νέους παίκτες στην ομάδα».
Για το αν θα τραβήξει προς τα πάνω και άλλες ομάδες η ΑΕΚ: «Το να μπαίνουν παράγοντες και προπονητές εγνωσμένης αξίας στο μπάσκετ, είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Ο υψηλός ανταγωνισμός θα βοηθήσει συνολικά το άθλημα, γι’ αυτό θέλουμε δυνατές και άλλες ομάδες, ώστε να γίνει ξανά ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Το μπάσκετ έχει επηρεαστεί από την κρίση και μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν καταφέρει να κρατηθούν ψηλά».
Για το αν κοιτάζει να αξιοποιήσει Έλληνες παίκτες: «Η ΑΕΚ αυτό που θα κοιτάξει είναι να προσεχθούν οι ακαδημίες και είναι στόχος της ομάδας να δώσει έμφαση στις υποδομές, ώστε να ανέβουν κάποια στιγμή δικοί μας παίκτες στην πρώτη ομάδα».

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment