Ιωαννίδης: «Με την ΑΕΚ παίζαμε άλλο μπάσκετ»


Ο Γιάννης Ιωαννίδης παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για την εποχή που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «contra.gr»:
Για την κατάσταση στον Άρη: «Ο Άρης είναι μία Ρολς Ρόις που δεν έχει βενζίνη. Μπάσκετ με δύο ομάδες δεν γίνεται. Οι τρεις ομάδες (ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ) μπορούν να κάνουν το μπάσκετ και πάλι σούπερ. Δεν πρέπει να τις αδικούν. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τους άλλους δύο (ΑΕΚ, Άρης) γιατί έχει ένα πλάνο εδώ και 3 χρόνια. Πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός».
Για το αν θα εμπλακεί στον Άρη: «Δεν μπορεί να είναι στη ζωή ελεγχόμενοι και ελέγχοντες οι ίδιοι άνθρωποι. Που έγιναν αυτά; Έγιναν στον Άρη, στον Ηρακλή και στην ΑΕΚ. Που κατάντησαν αυτές οι ομάδες; Να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Θα πρέπει να υπάρχουν μύθοι. Τους μύθους αν δεν υπάρχουν, πρέπει να τους δημιουργούμε. Εγώ ως υπουργός πήγα στον πρωθυπουργό και μετέτρεψα το "Αλεξάνδρειο" σε "Nick Galis Hall"».
Για την επιστροφή του στο ΣΕΦ, ως προπονητής της ΑΕΚ: «Στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ όταν πήγα στην ΑΕΚ, ο Κόκκαλης είχε βάλει το πιο φτηνό εισιτήριο και τα μοίρασε από τα γραφεία για να μην πέσουν στα χέρια Ιωαννιδικών. Την ώρα που βγήκαμε, δεν ήθελα να πατήσω το παρκέ με παπούτσι. Αναγκάστηκα όμως να το πατήσω και τότε σηκώθηκε όλο το γήπεδο και με χειροκρότησε».
Για το ελληνικό μπάσκετ: «Με δύο ομάδες δεν παίζεται μπάσκετ. Πρέπει να βοηθηθούν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης. Αυτές οι τρεις ομάδες μπορούν να κάνουν το μπάσκετ σούπερ και πάλι».
Για τη θητεία του στην ΑΕΚ: «Με την ΑΕΚ παίζαμε άλλο μπάσκετ. Και τότε όλοι έλεγαν ότι η ΑΕΚ έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Ο Κολντεμπέλα ήταν παιδί του Μεσίνα και του είπε όταν ήταν στην εθνική Ιταλίας: "παίζουμε λάθος κόουτς. Ο Ιωαννίδης παίζει άλλο μπάσκετ". Μετά ο Μεσίνα πήγε στην Μπολόνια. Και είπα στον Κολντεμπέλα ότι όταν κάνεις λάθος το πληρώνεις».
Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό το 1999: «Με ήθελε ο Παναθηναϊκός, με ήθελε η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Κι εγώ γύρισα στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται όμως να μην πολεμάμε για την ομάδα. Πόσα χρόνια πέρασαν για να πάρει τίτλο ο Ολυμπιακός από όταν έφυγα».
Για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ: «Το λέω ξανά. Πρέπει οι τρεις ομάδες, οι ιστορικές, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να γίνουν δυνατές και να χτυπήσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment