Μπερτομέου: «Μπορεί να πάρει wild card για Ευρωλίγκα η ΑΕΚ»


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί στην ΑΕΚ κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στην Ευρωλίγκα άφησε ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου. 

Η επιστροφή της ΑΕΚ του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007/08 πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αν και μέχρι πρότινος φαινόταν πως αυτό θα γινόταν μέσω Eurocup, αποδεικνύεται πως υπάρχουν ελπίδες ακόμη και για την Ευρωλίγκα. Ο ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στην «Αγορά» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί στην «Ένωση» wild card (ήτοι κάρτα ελεύθερης συμμετοχής). Μάλιστα έδειξε ενήμερος για τις κινήσεις ενίσχυσης και το πρότζεκτ της ομάδας και προανήγγειλε επαφή με τη διοίκηση της ΚΑΕ. 

«Κατά τη συνάντηση μετόχων της Ευρωλίγκας τον Ιούλιο εγκρίθηκε μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία ο υπάρχον τρόπος πρόσβασης στην Ευρωλίγκα θα αντικατασταθεί με φιξ θέσεις από τις εθνικές λίγκες. Οι θέσεις που δόθηκαν σε κάθε χώρα υπολογίσθηκαν με βάση την απόδοση των ομάδων κάθε χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την ανταγωνιστικότητα κάθε χώρας, με κύριο γνώμονα το βασικό μας στόχο να ανταγωνίζονται η κορυφαίες ομάδες της ηπείρου. Για την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προκρίνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον στην οκτάδα, αλλά ουδεμία άλλη ομάδα έχει φτάσει ούτε στην κανονική περίοδο, ακόμα κι έχοντας την ευκαιρία των προκριματικών το 2010-2011 και 2011-2012. Συνυπολογίζοντας και το Eurocup δε βλέπουμε κάποια ανταγωνιστική βελτίωση των ελληνικών ομάδων. Μιλώντας συγκεκριμένα για την ΑΕΚ είμαι πάνω από ευχαριστημένος μαθαίνοντας ότι δουλεύουν σε ένα μακράς πνοής σταθερό πρόγραμμα και αν αυτό πράγματι διαπιστωθεί η ΑΕΚ μπορεί σίγουρα να είναι υποψήφια για μια wild card. Εκκρεμεί μια συζήτησή μου με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, καθώς ενδιαφέρομαι πολύ για το πρότζεκτ που αναπτύσσουν και αξίζουν μεγάλο σεβασμό, καθώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η ΑΕΚ συμμετείχε στην Ευρωλίγκα από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της», τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου. 

Όσον αφορά στη διαμάχη Ευρωλίγκας και FIBA, θέλησε να ρίξει τους τόνους. «Όλοι είμαστε το μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα, η FIBA, το ΝΒΑ. Όλοι πρέπει να δουλεύουμε για έναν κοινό στόχο, που είναι η βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του αθλήματός μας σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό είναι προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μελών στον κόσμο του μπάσκετ. Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ιστορικά όμως έχουμε συνεργαστεί σε πολλούς τομείς και δεν βλέπω κανέναν λόγο αυτό να αλλάξει στο εγγύς μέλλον». 

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment