Επιστρέφει στο Γαλάτσι η Βασίλισσα!


Η ΑΕΚ επιστρέφει στο Γαλάτσι, καθώς η συμφωνία της ΚΑΕ με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της χρήσης του βρίσκεται λίγο πριν από τις υπογραφές! Ένας από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει ο Μάκης Αγγελόπουλος με το που ανέλαβε τις τύχες της ΚΑΕ ΑΕΚ ήταν να βρει γρήγορα μια μόνιμη λύση για το γηπεδικό ζήτημα. Για να αποκτήσει η ομάδα όχι μόνο μία ευρωπαϊκών προδιαγραφών έδρα, αλλά και μία στέγη για τα τμήματα υποδομής, ο σχεδιασμός για τα οποία είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος. Απο την πρώτη στιγμή οι προσπάθειες του μεγαλομετόχου επικεντρώθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το οποίο η Ένωση είχε χρησιμοποιήσει για έδρα από το 2004 ως το 2007, και φαίνεται πως αυτές οι προσπάθειες αποφέρουν καρπούς.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο από πέρυσι το καλοκαίρι ανήκει κατά κυριότητα το κλειστό του Γαλατσίου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου στην ΚΑΕ με μακροχρόνια μίσθωση και με τη συναίνεση του Δήμου Γαλατσίου. Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2014 μετά από επαφές που είχε με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τον τότε πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Κοτσάτο, ο Δήμος είχε δεσμευθεί να συναινέσει στην παραχώρηση της χρήσης του κλειστού στην Ένωση με αντάλλαγμα να το χρησιμοποιεί κι αυτός κάποιες ώρες για τις ανάγκες του. Λέγεται ότι σε αυτή τη βάση έγιναν το προηγούμενο διάστημα και οι συζητήσεις με τον Μάκη Αγγελόπουλο. Και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία να χρησιμοποιεί ο Δήμος το κλειστό τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι και μετά αυτό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την ΑΕΚ.

Κατόπιν τούτου ο Αγγελόπουλος προχώρησε τις επαφές του με το ΤΑΙΠΕΔ και απ” ό,τι φαίνεται σχεδόν τα έχει βρει μαζί του. Πέραν του ετήσιου μισθώματος, που θα καταβάλει, λέγεται ότι η ΚΑΕ αναλαμβάνει να δαπανήσει κι ένα ποσό γύρω στα 1,5 εκατομμύρια Ευρώ προκειμένου να ανακαινίσει πλήρως το κλειστό και τον περιβάλλοντα χώρο του, που είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένα και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Μέχρι πάντως να πέσουν οι υπογραφές στην ΑΕΚ κρατούν κάποιες επιφυλάξεις, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής. Άλλωστε τον Φεβρουάριο του 2014, μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία της Ερασιτεχνικής με τον Δήμο Γαλατσίου, διέρρευσε ότι για το κλειστό ενδιαφερόταν αίφνης και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι φορείς που να ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μοιάζει δύσκολο να ανατραπεί το σκηνικό. Και σοβαρή ένδειξη γι” αυτό αποτελεί η δήλωση που έκανε την Τετάρτη ο νέος υπεύθυνος των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Νίκος Αποστολίδης, από το πιο επίσημο βήμα: την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ! «Μακροπρόθεσμα, ενδεχομένως και βραχυπρόθεσμα, το Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες μας. Που μπορεί να εξελιχθεί στην κορωνίδα της δημιουργίας μας… Το Γαλάτσι είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση», είπε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Πηγή: basketnews.gr

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment