Σοκ για Μενσά Μπονσού! Διετής αποκλεισμός από τον Αθλητικό Δικαστή!


Με δύο χρόνια προσωρινό αποκλεισμό και χρηματικό πρόστιμο τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής τον Μενσά Μπονσού που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στο ματς με τα Τρίκαλα.

Ο Αθλητικός Δικαστής όμως ακολούθησε το «γράμμα του νόμου» και επέβαλε βαριά τιμωρία στον 32χρονο μπασκετμπολίστα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στην απολογία του τόνισε ότι χρησιμοποιούσε το φάρμακο για την προσωπική του ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

ΑΕΚ ΚΑΕ

Επιβάλλεται σε βάρος του Mensah Bonsu Nana Yaw Dwene, καλαθοσφαιριστή της ΑΕΚ ΚΑΕ, οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας αμφεταμίνη, ήτοι για παράβαση άρθρων 128Α, 128Β, 128Γ, 128Δ, 128Ε, 128Ζ και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρο 10.2 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA όπως ισχύει:
1. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για δυο (2) έτη, από την ημερομηνία λήψης του δείγματος (18-4-2015).
2. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ένος (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.
3. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.
4. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.
5. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια.

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment