Η άποψη του Κουτά για τον Δίπλαρο


Ο Χάρης Κουτάς, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο πλευρό του Μάκη Αγγελόπουλου εξέφρασε την άποψή του για το θέμα του Δίπλατου μέσω facebook.

Αναλυτικά:

Η ΑΕΚ είναι πάντα η επιλογή των φιλάθλων που Γνωρίζουν. Φτιαγμένη από υλικό και ιδέες ανθρώπων που δεν είχαν τόπο, μα είχαν Πατρίδα ,Αρχές και Μνήμη. Ακόλουθα με αυτή την κουλτούρα της Ιδέας και της Μνήμης, επιδίωξη μας ειναι να είμαστε αντάξιοι της Ιστορίας ενός σωματείου που κινείται πέρα και πάνω από αθλητικά όρια και στερεότυπα. Ενός σωματείου που εχει Χρέος να Εκπαιδεύει χαρακτήρες, να διαμορφώνει συνειδήσεις και να μπολιάζει με τις Αρχές του, γενιές, αθλητών, που το υπηρετούν , μα κυρίως εχει Χρέος να πράττει το ίδιο – σε μια αέναη αμοιβαία ανταλλαγή δύναμης και ενέργειας – με τον μεγαλειώδη κοσμο Της .
Η ΑΕΚ ειναι ο κόσμος Της!

Η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας εφήβων , πέρα απο την περηφάνεια και τα αντανακλαστικά οφέλη της στο ελληνικό μπάσκετ, κατέδειξε και μια μεγάλη αδυναμία :

Μέσα στη γενική ευφορία και ενθουσιασμό, καταδείχτηκε η απουσία αθλητικής κουλτούρας από αθλητές- μέλη της ομαδας-και μάλιστα απο αθλητή που ανήκει στο δυναμικό της ομάδας μπασκετ της ΑΕΚ,( με τις γνωστές ανοίκιες δηλώσεις του αθλητη ) που κατά τη γνώμη μας οφείλεται στο γεγονός της έλλειψης Ιδεών και Αρχών στο αθλητικό γίγνεσθαι γενικότερα.

Στον δηλαδή τρόπο που η κοινωνία, η πολιτεία, και τα Μεσα, μεγιστοποιούν ή ελαχιστοποιούν αντίστοιχα ασήμαντα ή σημαντικά θέματα στον αθλητικό χώρο, απο αφέλεια, αδράνεια, άγνοια, καιροσκοπισμό , ερασιτεχνισμό ή σκοπιμότητα .
Για να αποφύγουμε τη ροπή στο ρομαντισμό , επειδή όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε, θα πρέπει να στηλιτεύουμε με τον ίδιο τρόπο ΚΑΙ το εμπόριο «ΑΕΚοφροσύνης» από τους αυτοθεωρούμενους αποκλειστικούς χρήστες της …

Σύμφωνα με αυτο το πρίσμα : της συμβατής με τις αρχές της ΑΕΚ οπτικής, του Χρέους μας στη Μνήμη και την Ιδέα, ακούσαμε τις εξηγήσεις του αθλητή για το λεκτικό του ατόπημα , και θα αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της ομαδας, της Ιστορία μας και τις Αρχές της .
Ας θυμόμαστε πάντα πως στις Αρχές που ως ΑΕΚ υπηρετούμε – και είναι αυτή η μεγάλη ειδοποιός διαφορά μας- ειναι η μεγαλειώδης υποχρέωση να εκπαιδεύουμε χαρακτήρες με αθλητική ηθική…

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment