ΟΛΗ η συνέντευξη Τύπου Σάκοτα - ΊβκοβιτςΗ συνέντευξη Τύπου ξεκίνηε με τον επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου να παίρνει τον λόγο:

«Νιώθω πραγματικά τυχερός γιατί έχω δίπλα μου τους κορυφαίους προπονητές της ιστορίας της ΑΕΚ με τους οποίους συνεργάστηκα και πανηγύρισα κι εγώ 4 τρόπαια. Η μέρα ανήκει στους Ντράγκαν Σάκοτα και Ντούσαν Ίβκοβιτς, όμως, Άλλωστε, ο σημερινός αγώνας έχει ιστορικό συμβολισμό για τους νέους φίλους της ΑΕΚ».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είπε, αρχικά: «Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πως αισθάνομαι και τι αίσθηση έχω. Χαίρομαι που είμαι κοντά σας και βλέπω πολλά γνωστά πράγματα και τώρα εγώ βλέπω πάντα μπροστά. Η παράδοση είναι σημαντική, μόνο που αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ σημαντική για την ΑΕΚ. Εξήγησα στους παίκτες τι σημαίνει η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Τι συμβολίζει το παρελθόν της όλα. Το δεύτερο, όπως λέω για το μέλλον είναι πάρα πολύ σημαντικό λιγο πολύ για όλη την Ευρώπη η ΑΕΚ με τον Σάκοτα και τον Αγγελόπουλο προσπαθεί να «χτυπήσει» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η Ευρώπη θέλει μαι δυνατή ΑΕΚ. Ήρθαμε για ένα καλό παιχνίδι ως Εφές και εύχομαι καλή τύχη και κακή πορεία. Μακάρι να έχουμε ένα καλό φιλικό παιχνίδι».

Για την καλύτερη στιγμή του στην ΑΕΚ, είπε: «Σε όλες τις ομάδες μπορώ να πω ότι δουλέψαμε σκληρά και δυνατά στην ΑΕΚ. Ήταν δύο χρόνια αξέχαστα στην ομάδα. Για μένα δεν μπορώ κάτι για τους τίτλους. Οι προπονητές δεν είναι καλοί, όσο παίρνουν τίτλους. Υπάρχουν καλοί προπονητές που δεν κατέκτησαν τίτλους, αλλά άφησαν έργο. Η ΑΕΚ τότε είναι πολύ δυνατή ομάδα. Ήμασταν πάντα μέσα στους τίτλους. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα. Τότε η Euroleague ήταν πολύ άδικη εναντίον της ΑΕΚ. Είχα πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση της ομάδας και δεν είχα φύγει. Είμαι από τους λίγους προπονητές που τελείωσα όλες τις συμφωνίες. Η ΑΕΚ ίσως τότε μπορούσε κάτι παραπάνω και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Τότε ήταν μια περίοδος πολύ διαφορετική από την σημερινή. Ωραία χρόνια και όλοι είναι μέσα στην καρδιά μου».

Για τις συγκρίσεις ελληνικής-τουρκικής λίγκας, ανέφερε: «Είναι λίγο δύσκολο να συγκρίνουμε την κατάσταση. Ένα πρωτάθλημα θέλει οικονομική υποστήριξη. Βλέποντας τα πρωταθλήματα η πιο δυνατή λίγκα είναι η τουρκική. Θα έχουνε ευκαιρίες και τα νέα παιδιά, παίζοντας για τις ομάδες τους. Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου και βλέπω ότι τουρκικό μπάσκετ αλλάζει γενιές. Μια γενιά που έδωσε αρκετά πράγματα και πολλούς παίκτες στο ΝΒΑ, μια πορεία που μοιάζει με την ελληνική. Τώρα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ώστε να ξυπνήσουν όλοι και οι ομάδες αλλά και οι παίκτες. Η τουρκική λίγκα αυτή τη στιγμή είναι η πιο δυνατή στην Ευρώπη».

Ο Ντράγκαν Σάκοτα από την πλευρά του είπε αρχικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ίβκοβιτς και την ομάδα της Εφές. Μας έκανε την τιμή να ανοίξουμε τη σεζόν με ένα φιλικό. Πιστεύω και συμφωνώ ότι μιλώντας για προσωπα είναι καλό να θυμόμαστε ότι υπάρχουν κάποιες επιτυχίες. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τις ομάδες και καλούμε τους φιλάθλους να είναι κοντά μας. Είναι αρχή, έχουμε κάποιες ευχές και στόχους οι δύο ομάδες. Πρέπει να πούμε ότι έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σε σχέση με πέρυσι περιμένουμε να δούμε μια ομάδα που θα παλέψει για Final 4 Ευρωλίγκας αλλά και το πρωτάθλημα. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα σήμερα. Με την ευκαιρία να παίζουμε με μια τέτοια ομάδα μικρή σημασία έχει εάν υπάρχει διαφορά. Θα θέλαμε κάθε σεζόν να έχουμε ένα τέτοιο event, να φέρει η ΑΕΚ μια μεγάλη ομάδα. Έτσι γίνεται στην Ευρώπη. Είναι καλό οι φίλαθλοι να ξεκινούν από ένα τέτοιο event και μετά να στηρίζουν την ομάδα για τον τελικό στόχο της. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

Για το αν το παιχνίδι με την Εφές είναι προετοιμασία εν όψει του Άρη, τόνισε: «Όλα τα φιλικά είναι παιχνίδια είναι πρόβα. Δεν έχει σημασία να μιλάμε για την κατάσταση που είμαστε. Θα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε και πόσο μπορούμε να αντιδράσουμε στο παιχνίδι. Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά, μιας και είμαστε ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη φέρνουν ένα διαφορετικό στυλ και είναι μια προετοιμασία για τη συνέχεια. Το παιχνίδι με τον Άρη έχει σημασία καθώς είναι παιχνίδι Κυπέλλου, όμως πολλές φορές έχουμε δει ομάδες να μην είναι καλές στο ξεκίνημα της σεζόν».

Για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ανέφερε: «Δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τα προβλήματα. Κάποια στιγμή έρχονται μέσα και κάποια στιγμή πριν από την έναρξη της σεζόν. Περνάμε μια δυσκολία αλλά δεν θέλω να μιλήσω τώρα γιατί για μια σεζόν είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν κάποια πράγματα. Όταν τρέχει το αγωνιστικό δεν προλαβαίνεις να κάνεις και πολλά. Θα ήθελα να πω κάτι, επειδή έχω δουλέψει στην Τουρκία 2 χρόνια και είχα καταλάβει ότι υπήρχαν χρήματα στις ομάδες, κάθε χρόνο ανέβαινε και ανεβαίνει κι άλλο. Είχα πολλές συζητήσεις με ανθρώπους εκεί. Το μπάσκετ στην Τουρκία θα βελτιωθεί πολύ από τη στιγμή που θα έρθουν Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς. Είναι λογικό καθώς έφερνα τους κορυφαίους προπονητές. Πολλοί άλλοι προπονητές αντιγράφουν τους προπονητές αυτούς. Όλοι θυμούνται πώς έρχονταν οι προπονητές και τι σχολή έφερναν. Πλέον, μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιες μεγάλες αλλαγές. Υπάρχουν οικονομικές διαφορές και είναι κάτι που μοιάζει στην Τουρκία».

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment