Η ΑΕΚ έδειξε το κύρος της, παρότι ο Αρης ήταν εκτός χρόνου


Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία και ευτυχώς που στο «Νίκος Γκάλης» δεν τραυματίστηκε κανείς όταν έπεσε η μπασκέτα στο κάρφωμα του Χάγκινς. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να μιλήσουμε για την οργάνωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι ασύλληπτο να υπάρχει πρόβλημα με μία μπασκέτα και να μην είναι διαθέσιμη μία άλλη που θα την αναπληρώσει σε διάστημα 3-4 λεπτών! Είναι αδιανόητο, ομάδες – μύθοι της χώρας όπως η ΑΕΚ και ο Άρης να παίζουν σε προημιτελικό Κυπέλλου και να απαιτείται μία ολόκληρη ώρα για να λυθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

Στο γήπεδο δεν υπήρχε δυνατότητα αντικατάστασης κι έτσι οι άνθρωποι του Άρη προσπάθησαν να επιδιορθώσουν τη στεφάνη, η οποία είχε βλάβη σε 4 ελατήρια, στα οποία ουσιαστικά είχαν στραβώσει ισάριθμες βίδες. Όταν η στεφάνη τοποθετήθηκε ξανά, διαπιστώθηκε πως δεν ήταν στις κατάλληλες μοίρες! Έτσι είχαμε νέα καθυστέρηση, η οποία έφτασε συνολικά στη μία ώρα.

Ο κανονισμός απαιτεί ξεκάθαρα ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση και βάζει χρονικό όριο τα 30 λεπτά, διάστημα το οποίο δεν αξιοποίησε ο Άρης.

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

  1. «Η αθλητική εγκατάσταση µε µέριµνα της γηπεδούχου οµάδας θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο εφεδρικά στεφάνια για αντικατάσταση σε περίπτωση ζηµιάς.
  2. Η αθλητική εγκατάσταση µε µέριµνα της γηπεδούχου οµάδας θα πρέπει να διαθέτει µία εφεδρική µπασκέτα σε χώρο ο οποίος πρέπει να βρίσκεται κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Η γηπεδούχος οµάδα υποχρεούται να διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά µέσα και διαθέσιµο εκπαιδευμένο προσωπικό για την άµεση µεταφορά και αντικατάστασή της σε περίπτωση θραύσης της, που πρέπει να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστηµα τριάντα (30) λεπτών από αυτήν, το ανώτατο, άλλως ο αγώνας διακόπτεται κι επιβάλλονται οι προβλεπόµενες από τον Πειθαρχικό Κανονισµό ποινές»
Πηγή: enwsi.gr

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment