Ο Δίπλαρος για όλους και για όλα...


Ο Νίκος Δίπλαρος "ανοίγεται" και εξηγεί τι πραγματικά συνέβει το καλοκαίρι με την επίμαχη δήλωση που έκανε και τον οδήγησε στην άμεση απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ..

- ΑΕΚ! Τι έγινε τελικά; Πως έκανες ένα τόσο μεγάλο λάθος;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα πει... Η συνέντευξη έγινε πέντε μέρες πριν τη δημοσίευση και στο διάστημα που μεσολάβησε δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό, έστω η υποψία ότι μπορεί να έχω πει κάτι λάθος... Δεν ήθελα ποτέ να πω κάτι το οποίο θα ενοχλούσε... Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Μέχρι που με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου. Και ο διάλογος ήταν ως εξής...

- «Τι είπες ρε;»
- «Τι είπα;»
- «Βλέπω στην εφημερίδα ότι έχεις πει αυτό κι αυτό»
- «Ε καλά, αν πιστεύεις ότι είναι πρόβλημα δε θα το ξαναπώ»
- «Μην κάνεις τέτοιες βλακείες... Τέρμα αυτά»

Αμέσως μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, χτυπάει άλλο. Είναι ένας άνθρωπος της ΑΕΚ. Ε, από τότε, άρχισαν όλα. Μου είπε... «Τι έκανες; Γιατί είπες κάτι τέτοιο; Και τώρα τι θα κάνουμε;».

Εγώ αρχίζω και καταλαβαίνω ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα. Εκείνες οι ώρες και οι ημέρες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές... Σκεφτόμουν μέσα μου ότι τελείωσα. Οτι θα αναγκαστώ να φύγω στο εξωτερικό. Τα τηλέφωνα έσπαγαν. Αισθανόμουν τελειωμένος. Στον Εσπερο δε θα έμενα, άρα θα έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό. Ημουν πολύ, μα πάρα πολύ στεναχωρημένος διότι είδα τους δικούς μου ανθρώπους, τους γονείς μου, σε μία τόσο άσχημη κατάσταση. Είχαν περισσότερο άγχος από εμένα. Ηταν χάλια... Ολη την ημέρα με το τηλέφωνο στο χέρι και στην τσίτα. Ηταν μία εικόνα που με στεναχωρούσε αφάνταστα, διότι πάνω απ'όλα τους απογοήτευσα. Μου είχαν δείξει εμπιστοσύνη και με αυτό που είπα, τους προκάλεσα πάλι το φόβο. Σαν να τους έστελνα το μήνυμα ότι δεν πρέπει να μου έχουν εμπιστοσύνη. Οτι θα τα κάνω χάλια».
- Εκείνη την περίοδο, προσπάθησε κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου;

«Αρκετοί, αλλά έγιναν δύο τηλεφωνήματα που με βοήθησαν αποφασιστικά. Το πρώτο ήταν από τον κόουτς Παπαθεοδώρου, ο οποίος με ηρέμησε πάρα πάρα πολύ με αυτά που μου είπε. Ήμουν σε τραγική κατάσταση και μου είπε: «Ο,τι κι αν γίνει θα είμαι δίπλα σου και θα βρούμε λύση. Μην ανησυχείς. Θα τα αντιμετωπίσεις όλα και σε ό,τι χρειαστείς θα σταθώ στο πλευρό σου... Να μην έχεις καμία αγωνία». Αυτά τα λόγια με ηρέμησαν πάρα πολύ και στη συνέχεια με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης Γκαγκαλούδης».


- Ο Γιάννης πως και σε πήρε; Είστε φίλοι;


«Οχι. Ζήτησε το τηλέφωνό μου από το μάνατζέρ μου. Μου είπε λόγια πολύ ισχυρά. Με έκανε να σκεφτώ όλες τις πλευρές και να μην έχω μόνο τοξικές σκέψεις στο μυαλό μου. Τον ευχαριστώ για αυτό που έκανε. Ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο το τηλεφώνημά του. Γενικά ήμουν στη χειρότερη φάση της ζωής μου. Μέχρι και την ημέρα που υπέγραψα στον Αρη. Ακόμα και μία ώρα πριν πίστευα ότι δε θα γίνει τίποτα. Οτι θα χαλάσει η μεταγραφή. Με είχε πάρει από κάτω». 

- Ο δημοσιογράφος σε ρώτησε: «Είσαι σίγουρος για αυτό που λες;»... Είχες δυνατότητα να κάνεις τα πάντα. Κωλοτούμπα, διάψευση, να κατηγορήσεις τον δημοσιογράφο, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Εσύ όμως δεν έκανες τίποτα. Έδειξες πολύ αντρίκεια στάση. Από που βγήκε αυτή η προσέγγιση που αν μη τι άλλο δείχνει ποιότητα χαρακτήρα;

«Είχα καταλάβει τη βλακεία που έκανα. Δε θα έλεγα ποτέ ότι φταίει ο δημοσιογράφος. Γιατί να φταίει αυτός; Φταίω αποκλειστικά και μόνο εγώ. Φταίω, επειδή ήμουν σε μία παράξενη φάση. Ολοι ασχολούνταν μαζί μας, εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, οι πάντες. Ε, παρασύρθηκα μάλλον. Δεν ξέρω τι να πω. Προφανώς δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Εννοείται ότι δε θα ρίξω την ευθύνη σε κανέναν. Μόνο σε εμένα». 

- Αν ήσουν αναγνώστης και διάβαζες ότι ένας συμπαίκτης σου στην Εθνική ομάδα, εκείνες τις ημέρες, έκανε ακριβώς την ίδια δήλωση, τι θα έλεγες;

«Ρε τι μαλάκας είναι αυτός! Αυτό θα έλεγα».

- Ποιο μάθημα πήρες;

«Προτιμώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου»
-
 Εχεις δει, ή έχεις διαβάσει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ;

«Ναι... Φυσικά και ξέρω. Και της ΑΕΚ και του Αρη που είμαι τώρα και φοράω τη φανέλα του. Απλά, δεν το σκέφτηκα όταν το έλεγα. Δεν το σκέφτηκα! Δεν έχω να πω κάτι άλλο».
- Υπήρξαν αντιδράσεις που σε τρόμαξαν;

«Ναι»
- Δηλαδή;

«Μου έλεγαν κάποιοι: Αν σε βρω θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω... Διάφορα τέτοια...»
- Στο κινητό;
«Οχι! Στο facebook»
Φίλοι και συγγενείς πως το αντιμετώπισαν; Υπήρξαν άνθρωποι που σου έβγαλαν μία διαφορετική στάση;
«Από την οικογένειά μου κανείς. Ούτε από τους φίλους μου. Ολοι ήταν δίπλα μου. Και η κοπέλα μου. Αν δεν την είχα δίπλα μου, θα είχα «πεθάνει».

- Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ συναντήθηκες;
«Ναι! Και μου είπαν οι άνθρωποι ότι θα ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την κατάσταση με τους φανατικούς οπαδούς της ΑΕΚ. Προσπάθησε να με συμβουλεύσει. Ασχολήθηκε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ασχολήθηκε».

- Γιατί άργησες να βγάλεις την ανακοίνωση;
«Γιατί δε με άφηναν»
 
- Ποιος;
«Η ΑΕΚ... Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη. Δε θα υποστήριζα ποτέ ότι δεν είπα αυτά που δημοσιεύτηκαν. Ηθελα όμως να ζητήσω συγγνώμη γιατί κατάλαβα ότι άθελά μου πλήγωσα πολλούς ανθρώπους»

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment