Έξαλλη η διοίκηση της ΑΕΚ με την ΕΕΑ !Με αφορμή την ανακοίνωση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού που δίνει προθεσμία 15 ημερών για να εξοφλήσει το χρέος της προς το ΟΑΚΑ, στην ΑΕΚ είναι έξαλλοι με την ΕΕΑ για την αντιμετώπιση ενός ζητήματος για το οποίο ουδεμία ευθύνη έχουν.

Συγκεκριμένα, όλο το θέμα έχει δημιουργηθεί από την καθυστέρηση του ΟΑΚΑ (με δική του υπαιτιότητα) να ολοκληρώσει μαζί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ την εκκαθάριση, η οποία αναμένεται την Παρασκεύη.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ βρίσκεται απέναντι σε μία ανεύ λόγου προκατάληψη της ΕΕΑ, την ώρα που έχει ήδη δώσει 15 χιλιάδες και έχει καταθέσει επιταγή 50χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση!

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι τόσο ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, Σάββας Ανεστιάδης, όσο και το μέλος της ΕΕΑ και αντιπρόεδρος ΟΑΚΑ, Ηλίας Αρκούδης, το έχουν παραδεχτεί. Ο πρώτος σε επιστολή του προς την ΚΑΕ την οποία και ευχαριστεί για την καταβολή των 15 χιλιάδων ευρώ, αλλά και με την παρουσία του στη συνεδρίαση και ο δεύτερος επιβεβαιώνοντας τα γεγονότα.

Αυτό, ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό με την ΑΕΚ να εμφανίζεται ως οφείλετης από την αδυναμία του ΟΑΚΑ να κάνει εκκαθάριση και από την επιμονή του προέδρου της ΕΕΑ, Κωνσταντίνου Παπαλάκη, ο οποίος για δικούς του λόγους εμφανίζει την ΑΕΚ ως οφειλέτρια, τη στιγμή που σε λίγες ημέρες ΠΙΘΑΝΩΣ το ΟΑΚΑ να είναι αυτό που θα χρωστά στην ΚΑΕ. Αυτό γιατί ήδη έχουν στα χέρια τους επιταγή ύψους 50.000 και αν προστεθούν τα 15.000 μετρητά ξεπερνά το ποσό της δήθεν οφειλής.

ΟΑΚΑ και ΑΕΚ έχουν ήδη συμφωνήσει, μάλιστα, τα ποσά που πιθανώς να προκύψουν ως οφειλή του ΟΑΚΑ προς την ΑΕΚ να αφαιρεθούν από το τίμημα της φετινής χρήσης του γηπέδου από την ΚΑΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ΟΑΚΑ, υπήρχε συμφωνία με την ΑΕΚ για συμψηφισμό σε περίπτωση που το κατάλοιπο της εκκαθάρισης, προέκυπτε μικρότερο του ποσού των 15.000 ευρώ και για διακανονισμό σε περίπτωση που ήταν μεγαλύτερο.

Στην ΑΕΚ, ωστόσο, αποδίδεται οφειλή ύψους 59.501,09 για την περσινή χρήση του ΟΑΚΑ, που δεν ανταποκρίνεται σε υπάρχουσα πραγματική οφειλή.

Οι χρεώσεις που αφορούν σε ώρες επιπλέον χρήσης της κεντρικής αρένας είναι λανθασμένες και πρέπει να αφαιρεθούν από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 59.501,09 ευρώ. Τούτο διότι υπολογίζεται λάθος το τίμημα για τις ώρες. Παράλληλα, το μίσθωμα για τις ώρες προπόνησης συμφωνήθηκε σταθερό έως 650 ώρες προπόνησης και η ΑΕΚ χρησιμοποίησε μόλις 450 ώρες συνολικά, ενώ στο ποσό που της ζητείται να πληρωθεί, περιλαμβάνεται η περίοδος του 15ήμερου ψύχους Δεκεμβρίου 2014-Ιανουαρίου 2015, εξαιτίας των οποίων υποχρεώθηκε η ΚΑΕ ΑΕΚ είτε να προπονείται σε καταστάσεις ψύχους, είτε τελικώς να μεταφερθεί για προπονήσεις σε άλλα προπονητήρια εκτός ΟΑΚΑ (μια ζημιά που ανέρχεται στα 4200 ευρώ για την ΑΕΚ).

Από τη χρέωση επίσης θα πρέπει επίσης να αφαιρεθούν το ο 1/15 του τιμήματος που αφορά στους υπολογισθέντες αγώνες, δεδομένου ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ χρησιμοποίησε το ΟΑΚΑ για 14 αγώνες, περίπου 4.500 ευρώ, καθώς και το ποσό των 4.000 συν ΦΠΑ που αφορά στις μπουτίκ που δεν διατέθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν. Πέραν τούτων, θα πρέπει να αφαιρεθούν και ορισμένα ακόμη μικροποστά (1-2 χιλιάδων) για λειτουργικές δαπάνες (ρεύμα, νερό) των γραφειακών και αποθηκευτικών χώρων, χωρίς να υπάρξουν αυτές, αλλά και της μερικής αδυναμίας χρήσης του πάρκινγκ, εξαιτίας της χρήσης του εκ μέρους ΟΑΚΑ.

Τα παραπάνω δεδομένα προκύπτουν από τις επιστολές που αντήλλαξαν ΑΕΚ και ΟΑΚΑ ,καθώς και από την παραδοχή της διοίκησης του ΟΑΚΑ που εκφράστηκε από την επιστολή και την παρουσία στην επιτροπή του κ. Ανεστιάδη, γενικού Διευθυντή - Συντονιστή του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της ΚΑΕ ΑΕΚ:

“Α) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ: 1. ΚΑΕ ΑΕΚ Θα κληθεί στο άμεσο μέλλον (προθεσμία 15 περίπου ημερών) για την πλήρη εξόφληση του χρέους προς το ΟΑΚΑ. 2. ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ Κατά πλειοψηφία και εντός μηνός κατάθεση της εγγυητικής επιστολής. (Μειοψηφία Προέδρου κ. Κ. Παπαλάκη ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί πιστοποιητικό λόγω μη προσκόμισης της εγγυητικής επιστολής.) 3. ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4. ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 5. ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ 6. ΚΑΕ ΑΡΗΣ 7. ΚΑΕ ΚΑΒΑΛΑ Κατατέθηκαν τα χρήματα της εγγυητικής επιστολής στην Τράπεζα. Το σώμα του τίτλου πρέπει να προσκομιστεί μέχρι 22.10.15. Άλλως θα ακολουθήσουν οι νόμιμες κυρώσεις. 8. ΚΑΕ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 9. ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ Β) Η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, έχει προθεσμία έως 05.11.15 για την εξόφληση ή διακανονισμό του χρέους προς το ΟΑΚΑ. Κάθε άφεση χρέους είναι ανεπίτρεπτη”.

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment