Αδιάφορη βαθμολογικά η Νίζνι με Γαλατά! Όλα τα σενάρια πρόκρισης αναλυτικά !ΑΕΚ και Χάποελ Ιερουσαλήμ διεκδικούν την Τετάρτη ένα από τα εναπομείναντα (5) «εισιτήρια» για το Last 32 του Eurocup, αλλά το ποιος θα προκριθεί εξαρτάται, εν πολλοίς, από την αναμέτρηση Νίζνι-Γαλατάσαραϊ, η οποία διεξάγεται στο Νόβγκοροντ.

Αυτό γιατί ακόμη κι αν κερδίσει η ΑΕΚ τη Νεπτούνας, εφόσον η Χάποελ επικρατήσει της Κράσνι Οκτιάμπρ εκτός έδρας, χρειάζεται νίκη της Γαλατά επί της Νίζνι (προκειμένουν να γίνει η επιθυμητή τριπλή ισοβαθμία). Αντίστοιχα, και η Χάποελ ακόμη και να κερδίσει την Κράσνι, εφόσον η ΑΕΚ επικρατήσει της Νεπτούνας, χρειάζεται κι εκείνη νίκη της Νίζνι επί της Γαλατά.

Οι δύο ενδιαφερόμενοι «καίγονται», λοιπόν, για τη νίκη στους δικούς τους αγώνες. Τι ισχύει όμως και με το ζευγάρι Νίζνι-Γαλατά; Ποια είναι τα βαθμολογικά κίνητρά τους;

Όπως προκύπτει, οι Τούρκοι, που θα αγωνιστούν χωρίς τον Μπλέικ Σιλμπ, θέλουν τη νίκη για να είναι σίγουρα πρώτοι στον όμιλο. Αν τερματίσουν 1οι, θα βρεθούν σε όμιλο με Σάσαρι, Σαραγόσα και μία εκ των Μπεσίκτας και ΠΑΟΚ. Αν τερματίσουν 2οι, θα βρεθούν σε όμιλο με τον 1ο του «μπλεγμένου» γκρουπ του -επικεφαλής- Άρη (Ούνιξ, Μπάνβιτ, Τράμπζονσπορ), την Αρμάνι ή τη Λιμόζ και μία εκ των Άλμπα - ΛεΜάν.

Ενθαρρυντικά για τη Βασίλισσα είναι και τα δεδομένα για τη Νίζνι, καθώς «χάσει-κερδίσει» (με δεδομένο ότι ΑΕΚ και Χάποελ κερδίσουν στα δικά τους ματς), τερματίζει 3η.

Συγκεκριμένα, αν η Νίζνι κερδίσει την Γαλατά, πάει στις 6-4 νίκες και τερματίζει 3η, πίσω από τη Νεπτούνας, γιατί έχει χάσει δύο φορές από τους Λιθουανούς, οι οποίοι ακόμη και αν ηττηθούν στην Αθήνα βγαίνουν σίγουρα 2οι με ρεκόρ 6-4 (1οι θα βγούν μόνο αν κερδίσουν και χάσει η Γαλατά από τη Νίζνι, γιατί πλεονεκτούν έναντι των Τούρκων).

Αν χάσει η Νίζνι από τη Γαλατά, πάει στις 5-5 νίκες και είναι εξαιρετικά πιθανή η τριπλή ισοβαθμία με την ΑΕΚ και τη Χάποελ. Σε αυτήν την περίπτωση, τερματίζει πάλι 3η, γιατί στα μεταξύ τους ματς έχει 3 νίκες, η ΑΕΚ 2 και η Χάποελ 1.

Η μόνη περίπτωση να τερματίσει 4η η Νίζνι είναι να χάσει από την Γαλατά και να χάσει η Χάποελ από την (διαλυμένη) Κράσνι Οκτιάμπρ, καθώς τότε η ΑΕΚ θα τερματίσει 3η, γιατί πλεονεκτεί έναντι των Ρώσων (κέρδισε με +17, κέρδισαν με +7).

Υπενθυμίζεται πως Νίζνι και Γαλατάσαραϊ είχαν αναμετρήθει στις 10 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη με τους Τούρκους να επικρατούν στο φινάλε, κάνοντας μεγάλη ανατροπή. Από το -6, 2:30 πριν τη λήξη, και με καλάθι του Στεφάν Λάσμε (ΦΩΤΟ) στην τελευταία επίθεση.

Σχετικά με τον Admin

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment