Τα νούμερα της Βασίλισσας στο Eurocup!


Μπορεί οι αριθμοί να μην… λένε πάντα την αλήθεια, αλλά σίγουρα είναι μια σημαντική ένδειξη για τις επιδόσεις μιας ομάδας. Αναφερόμαστε στα στατιστικά, με τα οποία και ασχοληθήκαμε.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το προσεχές ματς της ΑΕΚ κόντρα στη Νεπτούνας την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για την 10η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Eurocup, η «ΩΡΑ των σπορ» προχώρησε στον στατιστικό έλεγχο των παικτών του «δικέφαλου».

Εκεί, διαπιστώσαμε ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεχωρίζει, αφού είναι πρώτος σε μέσο όρο σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κερδισμένα φάουλ, αλλά και στις τάπες, μαζί με τον Ζήση Σαρικόπουλο. Όσον αφορά την ευστοχία στα σουτ, ο Μαρκ Κάρτερ είναι πρώτος στις βολές, ο Δημήτρης Κατσίβελης στα δίποντα και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς στα τρίποντα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το σκοράρισμα. Η ΑΕΚ έχει τέσσερις παίκτες που πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο. Αναλυτικά, αυτοί είναι οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (23,9), Μαλίκ Χέρστον (12,1), Ντούσαν Σάκοτα (10,4) και Δημήτρης Μαυροειδής (10,2), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (8,3).

Στα ριμπάουντ, ξεχωρίζουν οι Μαυροκεφαλίδης (9,8) και Μιλόσεβιτς (5,9), ενώ τρίτος είναι ένας περιφερειακός παίκτης, ο Μαρκ Κάρτερ (3,5). Την πρώτη πεντάδα της σχετικής κατηγορίας, κλείνουν οι Χέρστον (3,3) και Μαυροειδής (3,2).

Το… παράδοξο, είναι ότι ο Μαυροκεφαλίδης είναι και ο κορυφαίος… πασέρ της ΑΕΚ, με μέσο όρο 3 ασίστ ανά αγώνα. Τον ακολουθούν οι Δημήτρης Κατσίβελης (2,3) και Νώντας Παπαντωνίου (2,2), ενώ οι Κάρτερ (1,8) και Χέρστον (1,8) κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Τα… κάνει όλα και… συμφέρει ο Μαυροκεφαλίδης, αφού είναι πρώτος και στα κλεψίματα, με μέσο όρο 1,3 ανά αγώνα. Από κοντά είναι οι Κατσίβελης (1,1) και Παπαντωνίου (1), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Σάκοτα (0,9) και Κάρτερ (0,8).

Όσον αφορά τις τάπες, ο Μαυροκεφαλίδης είναι και πάλι στην κορυφή με 0,5 ανά ματς, αλλά μαζί με τον Ζήση Σαρικόπουλο. Αν και γκαρντ, ο Κατσίβελης είναι στην 3η θέση της σχετικής λίστας με 0,4. Από εκεί και πέρα, τέσσερις παίκτες και συγκεκριμένα οι Κάρτερ, Χέρστον, Σάκοτα και Μιλόσεβιτς έχουν από 0,3 ανά ματς.

Πάμε και στα κερδισμένα φάουλ, όπου ο Μαυροκεφαλίδης είναι με διαφορά πρώτος, με μέσο όρο 7,4, ενώ τον ακολουθούν οι Μαυροειδής (3,6), Μιλόσεβιτς (2,9), Χέρστον (2,8) και Κατσίβελης (1,9).

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το πόσο αγωνίζεται ο κάθε παίκτης. Όσον αφορά τις συμμετοχές, μόνο τρεις παίκτες έχουν αγωνιστεί και στα 9 ματς του Eurocup. Οι Μαλίκ Χέρστον, Νώντας Παπαντωνίου και Γιάννης Καλαμπόκης, ενώ από 8 συμμετοχές έχουν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Μαρκ Κάρτερ και Μίλαν Μιλόσεβιτς. Μόνο δύο παίκτες της ΑΕΚ, έχουν ξεκινήσει στην βασική πεντάδα σε όλα τα ματς που έχουν παίξει και είναι οι Χέρστον (9/9) και Μαυροκεφαλίδης (8/8).

Όσο για τα λεπτά συμμετοχής, ο Μαυροκεφαλίδης είναι πρώτος με μέσο όρο 33:32 ανά ματς. Ακολουθούν οι Χέρστον (30:02), Μιλόσεβιτς (23:36), Σάκοτα (22:59) και Κάρτερ (22:55).

Σε αυτό το σημείο, θα περάσουμε στα ποσοστά ευστοχίας, που φυσικά παίζουν τον δικό τους ρόλο. Ξεκινώντας από τις ελεύθερες βολές, διαπιστώνουμε ότι ο Κάρτερ είναι ο μοναδικός που έχει 100%, έχοντας συνολικά 10/10 εύστοχες βολές. Από εκεί και πέρα, οι πιο ψύχραιμοι παίκτες της ΑΕΚ από την «γραμμή της φιλανθρωπίας», είναι οι Σάκοτα (90%), Μαυροκεφαλίδης (85%), Παπαντωνίου (84,6%) και Καλαμπόκης (81,8%).

Στα δίποντα, μόνο ένας παίκτης έχει 100%, αλλά ουσιαστικά δεν… πιάνεται, αφού ο Έντιν Άτιτς έχει 1/1. Από εκεί και πέρα, ο πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα, είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης με 62,5% και τον ακολουθεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 57,1%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μαυροειδής (56,7%), Μαυροκεφαλίδης (53,6%) και Κάρτερ (53,3%).

Τέλος, στα τρίποντα αναλογικά πιο εύστοχοι είναι οι παίκτες της ρακέτας, παρά αυτοί της περιφέρειας. Κορυφαίος όλων είναι ο Μίλαν Μιλόσεβιτς με 52,9% και ακολουθεί ο Μαλίκ Χέρστον με 50% και ο Ντούσαν Σάκοτα με 46,2%. Εξαιρετικό ποσοστό έχει και ο Μαυροκεφαλίδης (44,4%), ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Κάρτερ (25%).

Πηγή: «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment