«Αυτή θα είναι η μορφή του Basketball Champions League»


Η Mundo Deportivo αποκάλυψε τη μορφή που θα έχει το νέο Basketball Champions League. Σήμερα (27/01) συναντώνται εκ νέου στην Ελβετία εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και των πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Η καταλανική Mundo Deportivo αποκάλυψε τη μορφή του νέου FIBA Champions League που θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν και όπως δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, η ΑΕΚ, ο Άρης και ΠΑΟΚ θα κληθούν να συμμετέχουν σε αυτό.

Την Τετάρτη (27/01) θα συναντηθούν εκπρόσωποι των ομοσοπονδιών και των πρωταθλημάτων της Ευρώπης για να ενημερωθούν για το μπασκετικό Champions League, το οποίο θα έχει την εξής μορφή:

Πρώτος γύρος: 32 ομάδες (24 θα έχουν προκριθεί από τις επιδόσεις τους στα πρωταθλήματα των χωρών τους + 8 ομάδες θα προκριθούν μέσω προκριματικού γύρου).

Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8 ομάδων. 

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στα πλέι οφς. Η πέμπτη και έκτη ομάδα κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στο δεύτερο τουρνουά της FIBA. H έβδομη και η όγδοη ομάδα δεν θα συνεχίσουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι γύροι των νοκ άουτ θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες και θα μετράει η συνολική διαφορά των πόντων στα δύο παιχνίδια.

Στη συνέχεια, 8 ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά και οι κορυφαίες 4 θα συμμετέχουν στο Final Four.

Κάθε ομάδα θα παίξει τουλάχιστον 14 παιχνίδια. Οι ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four θα παίξουν 20 παιχνίδια.

H FIBA θα δημιουργήσει μια καινούργια επιχείρηση με τις εθνικά πρωταθλήματα. Το 50% της ιδιοκτησίας θα το έχει η FIBA και το υπόλοιπο 50% θα μοιραστεί στις οκτώ σημαντικότερες λίγκες της Ευρώπης (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, VTB League, Γερμανία, Γαλλία, Αδριατική Λίγκα). 

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment