Το νέο “στολίδι” της Μπαρτσελόνα!


Η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου μπασκετικού γηπέδου της Μπαρτσελόνα έχει αρχίσει! Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Καταλονίας, οι εργασίες για το νέο “Palau Blaugrana” αναμένεται να ξεκινήσουν τη σεζόν 2017/18 και ολοκληρωθούν δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή τη σεζόν 2019/20, και όπως φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες το οικοδόμημα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Το πρότζεκτ επί της ουσίας θα χωρίζεται σε τρία μέρη, αφού πέραν του μπασκετικού γηπέδου χωρητικότητας 10000 θεατών, θα χτιστεί ακόμα ένα βοηθητικό γήπεδο 2000 θέσεων αλλά και ένα παγοδρόμιο. Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό πλάνο, υποστηρίζει πως τα καθίσματα θα είναι τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν την αίσθηση ενός “κύματος”.

Το νέο “Palau” θα καλύπτει μεγάλη έκταση, με χώρους οι οποίοι θα παρέχουν στους θεατές κάθε είδους υπηρεσία και διευκόλυνση, ενώ θα είναι πλήρως προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες.


Το κύριο και το βοηθητικό γήπεδο θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, όπως επίσης και τα αποδυτήρια των αθλητών. Κάθε αθλητικός χώρος θα διαθέτει συγκεκριμένες ανέσεις, θα χτιστούν συνολικά 18 VIP δωμάτια αλλά και δύο μπαρ, εκ των οποίων το ένα θα λειτουργεί και ως εστιατόριο, με εντυπωσιακή θέα στο παρκέ. Θα υπάρχουν αίθουσες συνολικής έκτασης 200 m2 για τους ανθρώπους του τύπου ενώ η πρόσβαση στο γήπεδο θα γίνεται μέσω τριών διαφορετικών τούνελ, κάτι που θα βοηθάει στην πιο εύκολη διαμόρφωση του χώρου ανάλογα με τις ανάγκες ενός αγώνα ή κάποιου event.

Η πλήρης παρουσίαση του πρότζεκτ για το νέο “Palau Blaugrana” θα γίνει σε δημόσια εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Eurohoops.net

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment