Κοψαύτης για την ΑΕΚ και τον κόσμο της!


Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Αρκαδικό και ο Γιώργος Κοψαύτης που τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στην Ένωση μίλησε στην ιστοσελίδα Sportiti για τις στιγμές που έζησε αλλά και το επερχόμενο ματς.

«Ήταν λίγο περίεργες οι αναμνήσεις, γιατί η ΑΕΚ ήταν σε μια περίεργη φάση. Γινόταν μια εκκαθάριση, αλλά η προσπάθεια ήταν μεγάλη τότε», ήταν τα πρώτα λόγια του, για να συμπληρώσει «Φαινόταν πως ήταν μια σοβαρή προσπάθεια και ο στόχος ήταν η επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από τότε. Καταφέραμε και ανεβήκαμε κατηγορία και νομίζω ότι πέρασα μια σεζόν καταπληκτική, με οικογενειακό κλίμα. Όλα πήγαν κατ” ευχήν».

Πέραν του οικογενειακού κλίματος, όμως, η πίεση δεν έλειπε ποτέ από τις… πλάτες των παικτών του Βαγγέλη Ζιάγκου. «Φυσικά, όταν έχεις μια τέτοια ιστορία πίσω σου, δεν γίνεται να μην έχεις πίεση. Γνωρίζαμε που βρισκόμασταν και πως η ομάδα έπρεπε να ανέβει τα.. σκαλοπάτια, να φτάσει εκεί που ανήκει. Ο κόσμος έδωσε πίεση, όμως αυτό μας έδωσε κίνητρο και πετύχαμε και γι αυτό», εξήγησε.

Του ζητήσαμε να θυμηθεί και να μοιραστεί μαζί μας την πιο έντονη ανάμνηση εκείνης της σεζόν και δίχως δεύτερη σκέψη μίλησε για «το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο, διότι ήταν ένας… τελικός, καθώς ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε επιτυχία και αποτυχία. Κανείς από την ομάδα δεν ήθελε να φύγει θέλοντας να είναι αποτυχημένος και ο μόνος στόχος μας ήταν η νίκη. Νομίζω ότι στο τέλος οι πανηγυρισμοί ήταν -φυσικά- έντονοι. Πάντα υπήρχε και μια… συγκράτηση λόγω της κατηγορίας. Αυτός ο αγώνας ήταν που ευχαριστηθήκαμε περισσότερο και μου έχει μείνει στο μυαλό».

Παρά το γεγονός πως έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα μέσα στην ομάδα, οι επαφές δεν έχουν χαθεί. «Έχω κρατήσει επαφές με τον Γιώργο (Χήνας), όπως και με άλλα άτομα μέσα στην ομάδα. Είμαστε φίλοι και μιλάμε αρκετές φορές».

Η Ένωση επέστρεψε στην Basket League, έπειτα από ένα σύντομο… διάλειμμα ανάμεσα σε Α2 και Β” Εθνική και μόνο καλά λόγια είχε να πει για την επιστροφή της. «Το να αντιμετωπίσεις την ΑΕΚ, από μόνο του είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πόσο μάλλον στην Basket League, όπου το επίπεδο είναι υψηλό και η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της. Είναι σοβαρή η ΑΕΚ με πολύ καλό ρόστερ και όταν παίζεις κόντρα στην παλιά σου ομάδα, πάντα νιώθεις περίεργα. Είμαστε επαγγελματίες, όμως, και ο καθένας κάνει τη δουλειά του για την ομάδα που αγωνίζεται. Εγώ θέλω να απολαύσω το παιχνίδι».

Περίμενε, όμως την πορεία που θα είχε η ομάδα με το πέρασμα των ετών; «Από τότε φαινόταν πως η ΑΕΚ είχε αυτή τη δυναμική και αυτό το μέγεθος, καθώς την απαρτίζουν άτομα πολύ σοβαρά. Για να γίνει η προσπάθεια της εκκαθάρισης ήθελε μεγάλη… καρδιά. Αμαυρώθηκε η ιστορία της ΑΕΚ, αλλά είχαν πολύ μεγάλο σκοπό και έτσι αποδείχθηκε. Εγώ, επειδή βρισκόμουν μέσα στην ομάδα το ένιωθα αυτό ότι κάποια στιγμή θα γινόταν».

Κλείνοντας αποκάλυψε και ποια είναι η πρώτη σκέψη του όταν ακούει τη λέξη ΑΕΚ. «Ο κόσμος της! Με την πρώτη η μοναδική λέξη που μου έρχεται στο μυαλό αυτή είναι. Ο κόσμος της, ο οποίος είναι πραγματικά απίστευτος, που στηρίζει και στα δύσκολα. Αυτό μου έρχεται σαν πρώτη σκέψη…».

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment