Η ΑΕΚ στο Champions League!


Η Ευρωλίγκα… τραβάει τον δικό της δρόμο και η FIBA αντίστοιχα τον δικό της, με αποτέλεσμα το… σχίσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές να είναι δεδομένο.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα και αν δεν αλλάξει κάτι πολύ δραματικά, από τη νέα σεζόν, θα διεξαχθούν δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η μία θα είναι αυτή που υπάρχει και που θα τελεί υπό την αιγίδα της ULEB και φυσικά αναφερόμαστε στην Ευρωλίγκα.

Όσο για την άλλη, είναι η καινούρια διοργάνωση που ετοιμάζει η FIBA και που θα ονομάζεται Champions League. Αυτή λοιπόν είναι η διοργάνωση, την οποία τον τελευταίο καιρό βλέπει πολύ θετικά η ΚΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΩΡΑΣ των σπορ».

Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης της «Ένωσης», αλλά σίγουρα υπήρξε μια χθεσινή ανακοίνωση, που αποτελεί ένδειξη αν μη τι άλλο, για του λόγου το αληθές. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι αντιπροσωπεία της «Βασίλισσας», θα παρευρεθεί αύριο στην σύσκεψη της FIBA στο Μόναχο, με βασικό θέμα συζήτησης το νέο Champions League.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Με παρούσα την ΑΕΚ, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της FIBA, τη Δευτέρα (08/02), στο Μόναχο. Αντικείμενο της σύσκεψης, το (νέο) Champions League, που πρόκειται να διοργανωθεί από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Tη «Βασίλισσα» θα εκπροσωπήσουν οι Ντράγκαν Σάκοτα (General Manager) και Σταύρος Δουβής (αντιπρόεδρος Δ.Σ.).

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, έχει απευθύνει πρόσκληση και στις ελληνικές ομάδες, όπου όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναμένεται να συμμετάσχουν στο νέο Champions League, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι η «Ένωση» πράγματι οδεύει προς αυτή την νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, δηλαδή στο να αποδεχθεί το προσκλητήριο του Μπάουμαν.

Η συμμετοχή της ΑΕΚ στην αυριανή σύσκεψη της FIBA στο Μόναχο, αποτελεί σίγουρα ένδειξη.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο αντίστοιχο μίτινγκ του Eurocup που έγινε προ ολίγων ημερών, δεν είχε κληθεί από την Ευρωλίγκα η ΑΕΚ, ενώ αντίθετα κανονικά κλήθηκε ο Άρης. Ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, αλλά όλα δείχνουν ότι η FIBA είναι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Θα πρέπει να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, έχει αλλάξει το σύστημα της υπάρχουσας διοργάνωσης και από τη νέα σεζόν, οι ομάδες μειώνονται σε 16, από 24 που ξεκίνησαν φέτος. Κοινώς, ο συντελεστής δυσκολίας για να καταφέρει η ΑΕΚ να δώσει το παρών στην Ευρωλίγκα, ούτως ή άλλως ανέβηκε αρκετά.

Η νέα διοργάνωση που ετοιμάζει η FIBA, δίνει ευκαιρίες σε πολλές ομάδες και μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ ανταγωνιστική και με κέρδη για τις ομάδες. Ακόμα δεν έχει βγει το σύστημα διεξαγωγής, αλλά όλα δείχνουν ότι πλέον η ΑΕΚ έχει βάλει… πλώρη για το Champions League, όπου εκτός απρόοπτου θα συμμετάσχουν επίσης ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Πηγή: «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment