«Αποκλεισμός των χωρών που θα παίξουν στο Eurocup»!


Η ΑΕΚ δεν έχει αποφασίσει που θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην Ευρώπη, ενώ ο Άρης και ο ΠΑΟΚ συμφώνησαν με τη FIBA, η οποία προχώρησε ένα βήμα ακόμα, στην κόντρα με την Ευρωλίγκα.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι με εξαίρεση τις 16 ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, όποια χώρα δώσει ομάδες στο Eurocup, αυτόματα θα αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των Ανδρών, δηλαδή σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Η FIBA υποστηρίζει ότι προχωράει σε αυτή την ενέργεια, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωλίγκα εκβιάζει τις ομάδες για να μην πάνε στο Champions League.

Η επιστολή της FIBA αναφέρει τα εξής: «Η Επιτροπή της FIBA Europe που συνεδρίασε στο Παρίσι την Κυριακή σημείωσε πως η Euroleague (ECA) δεν απάντησε στην επιστολή που έστειλαν FIBA και FIBA Europe στην ίδια και τις 11 ομάδες με άδεια τύπου Α σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά τους, απέναντι σε συλλόγους και λίγκες. Παράλληλα, αναγνώρισε την ανάγκη να προστατεύσει τους συλλόγους και τις λίγκες όλων των επιπέδων και τις ρίζες των μπασκετικών οργανισμών από τις παράνομες ενέργειες της ECA, που έχουν σαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων λιγοστών συλλόγων, σε βάρος όλων των άλλων συλλόγων και τελικά του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Η FIBA επισημαίνει πως οι σύλλογοι αποτελούν πρωτίστως μέλη ομοσπονδιών με δικαιώματα και υποχρεώσεις, για τη διασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ της κορυφής και της βάσης του μπάσκετ στην Ευρώπη. Σε απάντηση στην επιθετική και παράνομη συμπεριφορά της ECA, αποφασίστηκε πως -με εξαίρεση τις 16 ομάδες της Euroleague- κάθε εθνική ομοσπονδία που θα υποστηρίξει τις παράνομες πρακτικές της ECA επιτρέποντας στις λίγκες και τους συλλόγους της, να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την ECA, ή να έχουν άμεσους, ή έμμεσους δεσμούς μαζί τους, αυτόματα θα χάνουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις Ανδρών των εθνικών ομάδων που γίνονται υπό την αιγίδα της FIBA Europe.

Η απώλεια αυτού του δικαιώματος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες διοργανώσεις. Σε ό,τι αφορά στις διοργανώσεις της FIBA, το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA για απόφαση».

Πηγή: aekarena.gr

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment