Στα σχοινιά κι η Ελλάδα λόγω ΑΕΚ!


Η Fiba έστειλε επιστολή σε όλες τις ομοσπονδίες των χωρών που κάποια ομάδα τους δήλωσε συμμετοχή στο επόμενο Eurocup, απέβαλλε ήδη τη Σλοβενία και ένα τέτοιο έγγραφο υπάρχει και στα γραφεία της ΕΟΚ!

Το υπογράφει ο εκτελεστικός διευθυντής Ευρώπης της Fiba, Καμίλ Νόβακ, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προειδοποιεί την ελληνική ομοσπονδία με τις γνωστές κυρώσεις λόγω της δήλωσης της συμμετοχής της ΑΕΚ στο Eurocup. Πρόκειται δηλαδή για μία πρώτη “βολή” κι όχι χαριστική.

Ανακοινώνει στην ΕΟΚ και υπενθυμίζει πως υπάρχει επίσημη απόφαση για αποβολές ομοσπονδιών αν δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε αυτές τις ομάδες που θεωρούνται εκτός… νόμου από τη Fiba λόγω των πρακτικών της Ευρωλίγκας. Σημειώνει, εξάλλου, πως η ΑΕΚ συμφώνησε για τρία χρόνια με την Ευρωλίγκα για συμμετοχή στο Eurocup και καταλήγει πως ζητάει τη θέση της ΕΟΚ ως τις 20 Απριλίου.

Το οξύμωρο δηλαδή συνεχίζεται στο όνομα της κυριαρχίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η Fiba, δηλαδή, δεν αποβάλλει την Ελλάδα για παράδειγμα λόγω “αιωνίων” που συμφωνούν με την Ευρωλίγκα αλλά θέλει να το κάνει με την ΑΕΚ λόγω Eurocup! Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομοσπονδίες.

Και αναρωτιόμαστε ακόμα μία φορά: με ποιους θα παίξει το Ευρωμπάσκετ αν αποβάλλει τις 17 από τις καλύτερες χώρες; Μία δική της διοργάνωση, με τη δική της εποπτεία και αίγλη…

Πηγή: eurohoops.net

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment