Οι προτάσεις της FIBA στην Ευρωλίγκα!


Πριν από λίγες μέρες, είχε γίνει μια συνάντηση στο Μόναχο, ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρωλίγκας και της FIBA.

Στο τραπέζι είχαν τεθεί επί τάπητος, όλα τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά δεν υπήρξε κάποια συμφωνία. Η ιστοσελίδα «sportando.com» δημοσίευσε την πρόταση της FIBA προς την Ευρωλίγκα. Επί της ουσίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητάει το Champions League να είναι η δεύτερη διοργάνωση μετά την Ευρωλίγκα (σ.σ. να μην υπάρχει το Eurocup επί της ουσίας) και η τρίτη διοργάνωση να είναι το Europe Cup της FIBA. Επίσης, ζητάει η νικήτρια ομάδα του Champions League, να κερδίζει εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Θυμίζουμε, ότι η ΑΕΚ έχει επιλέξει το Eurocup και περιμένει τις εξελίξεις.

Αναλυτικά, η πρόταση της FIBA έχει ως εξής:

«-H ECA θα διοργανώσει την Euroleague ως πρώτη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και μία θέση θα δίνεται στην ομάδα που θα κατακτήσει το Champion League. Οι 11 ομάδες που έχουν άδεια Α θα συμμετέχουν κανονικά στη διοργάνωση, αλλά θα υπάρχουν και επιπλέον θέσεις για τις ομάδες του Champions League (ως 4 αν ο αριθμός των ομάδων της Εuroleague αυξηθεί στις 24).

-Το Champions League θα αποτελεί την δεύτερη διασυλλογική διοργάνωση και οι ομάδες – εξαιρούνται οι 11 που έχουν υπογράψει στην Euroleague – θα συμμετέχουν σε αυτού βάσει της θέσης που θα παίρνουν στα εγχώρια πρωταθλήματα.

-H FIBA Europe θα διοργανώσει το FIBA Europe Cup, το οποίο θα αποτελεί την τρίτη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

-Θα υπάρχει ένα κοινό καλεντάρι, το οποίο δεν θα έρχεται σε κόντρα με το πρόγραμμα των εγχώριων πρωταθλημάτων.

-Ολες οι ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις πρέπει να δίνουν τους παίκτες τους στις εθνικές βάσει του πλαισίου που ισχύει και σήμερα.

-Η FIBA, η FIBA Europe και οι εγχώριες ομοσπονδίες θα παράσχουν επαρκή ασφάλεια για τους διεθνείς παίκτες.

-Η FIBA έχει τροποποιήσει το καταστατικό της και βάσει αυτού προβλέπεται να δίνονται κέρδη και στους συλλόγους με διεθνείς παίκτες.

-Η ΕCA θα κάνει μία ετήσια πληρωμή αλληλεγγύης, ώστε να βελτιωθούν η δεύτερη και η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

-Η FIBA είναι έτοιμη να αποδεχτεί το μοντέλο της Euroleague για την σεζόν 2016-17, αλλά μπορεί να χρειαστεί η σταδιακή του αλλαγή, ώστε στην πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να συμμετέχουν μέχρι 24 ομάδες.

-Η FIBA είναι άκρως αντίθετη με την πρόταση της ECA, η οποία επιθυμεί 40 ομάδες να παραμείνουν υπό την σκέπη της».

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment