Στο Champions League η Βασίλισσα!


Μετά από επαφές με την ανώτερη ηγεσία της FIBA και της διοργάνωσης, η Βασίλισσα πρέπει ήδη να θεωρείται ομάδα του Basketball Champions League.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ και με την οποία γνωστοποίησε ότι αποχωρεί οριστικά από την διοργάνωση του Eurocup. Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός… δρόμος για την Βασίλισσα δεν έκλεισε. Το αντίθετο. Η ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ήδη ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πρωτοβουλία της FIBA, χωρίς καν την μεσολάβηση ή την ενημέρωση στην ΕΟΚ (η ΕΟΚ ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την απόφαση της ΑΕΚ να αποχωρήσει από το Eurocup), υπήρξαν τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές και παρασκηνιακές συζητήσεις ανάμεσα στην ανώτατη ηγεσία της διοργανώτριας αρχής και την διοίκηση της ΑΕΚ, προκειμένου η Ένωση να… μετακομίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον γενικό γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν και τον γενικό διευθυντή Πατρίκ Κομνηνό (γνωστός ΑΕΚτζής, με συμμετοχή στο οπαδικό κίνημα και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, το 1998), που άφησε την ΟΥΕΦΑ και ανέλαβε χρέη Γ.Δ. στη FIBA, τονίστηκε πως το Τσάμπιονς Λιγκ θέλει διακαώς την Ένωση, καθώς θεωρεί πως ομάδες με αυτή την ιστορία και τον κόσμο, είναι «κόσμημα» να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση. Η ΚΑΕ είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής πως μόλις λάβει την τελική απόφασή της, σχετικά με τη συμμετοχή της ή όχι στο Eurocup, θα δώσει και  την οριστική της απάντηση στη FIBA.

Πλέον, με το τοπίο να ξεκαθαρίζει οριστικά, η ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ήδη μέλος του Τσάμπιονς Λιγκ και απομένουν μόνο οι υπογραφές της συμμετοχής της και η επίσημη ανακοίνωση. Μόλις συμβεί αυτό θα γίνει γνωστό αν η Ένωση θα δώσει προκριματικά για να μπει στους ομίλους ή θα περάσει αυτόματα σε αυτούς, με το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή να είναι, πως δεν θα συμμετέχει σε όμιλο που περιέχει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Όσο για την απόφαση της ΑΕΚ να συμμετάσχει τελικά εκεί, έπαιξαν και άλλοι παράγοντες ρόλο, πλην της προσέγγισης που έγινε από τα υψηλόβαθμα στελέχη της FIBA, που έδειξαν πόσο σημαντικό είναι να έχουν την Βασίλισσα μαζί τους. Ένας από τους παράγοντες είναι οι ομάδες που τελικά κατέληξαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είτε γιατί αποσύρθηκαν από το Eurocup, είτε γιατί δεν δήλωσαν συμμετοχή. Παράλληλα, ένα επίσης κομβικό σημείο για την συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και FIBA, ήταν η σημαντική αναδιάρθωση που έγινε.

Πλην την μετακίνηση του Πατρίκ Κομνηνού από την ΟΥΕΦΑ, με χρέη διευθύνοντα συμβούλου, η FIBA στελέχωσε με πρώην μέλη της ΟΥΕΦΑ και άλλα σημαντικά πόστα. Τόσο στην άριστη διεξαγωγή της διοργάνωσης, όσο και στην εμπορική εκμετάλλευση της. Στοιχεία που αρχικώς είχαν παίξει ρόλο στην απόφαση της ΑΕΚ να αγωνιστεί στο Eurocup. Μάλιστα, αυτές οι αλλαγές που έγιναν έκαναν και τον Μάκη Αγγελόπουλο να πιστεύει ότι πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί άμεσα να γίνει μία μεγάλη διοργάνωση.

Πηγή: aek365.gr

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment