Τι κρατάμε και τι πετάμε από το Διεθνές τουρνουά!


Η Βασίλισσα ταξίδεψε στην Τουρκία και πήρε μέρος στο 16ο Διεθνές τουρνουά της Προύσας όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς βρήκε αντιπάλους την Τόφας, Ούσακ αλλά και την Μπάνβιτ.

Σκοπός του τουρνουά ήταν η ΑΕΚ να δείξει τα καλά της σημεία και την χημεία όπου έχει δημιουργήσει αλλά και το τεχνικό επιτελείο μαζί με τον προπονητή να δουν τις αδυναμίες της ομάδας ώστε να βελτιωθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά και ''χειροπιαστά'' τι κρατάμε και τι πετάμε από αυτό το mini τουρνουά της Προύσας, αφού υπήρχαν πολύ θετικά πράγματα αλλά και κάποια αναφερόμενα αρνητικά. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά:

Τι κρατάμε;;;

Σημείο αναφοράς και το πρώτο πράγμα που κρατάμε είναι ο Μάικλ Ντίξον. Σε τρεις αγώνες που έπαιξε με την Βασίλισσα ήταν ηγέτης της επιθετικής γραμμής της ομάδας αλλά και πρώτος σκόρερ και στα τρία ματς σημειώνοντας σύνολο 65 πόντους. Έδειξε ότι η ΑΕΚ μπορεί φέτος να στηριχτεί πάνω του αλλά γιατί όχι να βρήκε και τον ηγέτη της ομάδας. Μας παρουσίασε πολλές από της αρετές του αφού δεν μας έδειξε μόνο το ταλέντο του αλλά και ότι δεν φοβάται να πάρει τα κρίσιμα σουτ και την ομάδα στις πλάτες του.

Δεύτερο πράγμα που θα κρατήσουμε είναι η ''καυτή'' περιφέρεια της όπου μπορεί να ''σκοτώσει'' κάθε αντίπαλο με τα σουτ από κάθε σημείο του (μισού) γηπέδου. Αλλά όχι μόνο, αφού κάτω από το καλάθι έδειξε ότι είναι αξιόμαχη.

Και θα κρατήσουμε και δύο τελευταία πράγματα, πρώτο είναι η εμφανίσεις του ''Μίνια'' όπου όπως σας έχουμε ξανά πει και ξανά γράψει είναι μια σταθερή αξία και κολόνα της ομάδος του Γιούρι Ζντόβτς και το επόμενο είναι ότι ακόμα και στις φιλικές ήταν από την Ούσακ αλλά και από την Τόφας, η Ένωση το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό κάτι που δείχνει ότι δεν θα τα παρατάει εύκολα.

Τι πετάμε;;;

Πετάμε τις αμυντικές τοποθετήσεις και γενικά την άμυνα όπου έδειξε η ΑΕΚ στο τουρνουά. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να βελτιωθεί πολύ και να δώσει βάση όπως θέλει ο Ζντόβτς, άμα θέλει να χτυπάει καλύτερες ομάδες και ότι καλύτερο μέσα στην σεζόν.

Και επίσης κάτι πολύ βασικό ότι η Ένωση έχει κάποιους βασικούς παίχτες όπου μέσα στην χρονιά θα στηριχτούν πάνω τους και αυτοί θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να πάρουν έναν ρόλο ηγέτη. Αυτοί οι παίχτες είναι οι Ούκιτ, Βασιλειάδης, Γουίλιαμς όπου στο τουρνουά ήταν ή του βάθους ή του ύψους. Φυσικά κανείς δεν αμφιβάλει το ταλέντο τους και ότι μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά αλλά θα πρέπει να δείξουν ένα σταθερό πρόσωπό.

Παναγιώτης Μίχος

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment