Μπερτομέου: ''Ζημία έκανε στην ΑΕΚ η αποχώρηση της από το Eurocup''


Στις ομάδες που αποχώρησαν, μετά από πιέσεις, από το Eurocup (μεταξύ των όποιων και η ΑΕΚ), αναφέρθηκε ο ισχυρός άνδρας της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου.

«Η αποχώρηση των ομάδων δεν έκανε ζημιά στη διοργάνωση, έκανε ζημιά στις ίδιες τις ομάδες που αποχώρησαν» τόνισε στο «Sport5» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων...

Στα έσοδα των ομάδων της Euroleague: «Οι 16 ομάδες θα μοιραστούν 30 εκατ. ευρώ. Για κάθε νίκη θα εισπράττουν 40.000 ευρώ και 70.000 ευρώ για κάθε νίκη στα πλέι οφ».

Για τα έσοδα για τον πρωταθλητή και όσους συμμετέχουν στο Final-4: «Ο πρωταθλητής θα παίρνει ένα εκατ. ευρώ. Ο φιναλίστ θα πάρει 500.000 ευρώ, ο τρίτος 300.000 και ο τέταρτος 200.000».

Για το Final-4 και γιατί κατέληξε στην Πόλη: «Δεν σκεφτήκαμε να μην το κάνουμε εκεί μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο. Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Συνέβη επίσης σε Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο. Δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να αλλάξει τα σχέδιά μας».

Για την κριτική στην διοργάνωση επειδή είναι κλειστή λίγκα: «Δεν είναι κλειστή. Κάθε χρόνο πέντε νέες ομάδες θα συμμετέχουν. Οι υπόλοιπες 11 ομάδες με κλειστά συμβόλαια είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη και έχουν κερδίσει το 95% των εγχώριων τίτλων τα τελευταία χρόνια. Η αρχική ιδέα της Euroleague ήταν από το 2000 να γίνει μια τέτοια λίγκα».

Για την κόντρα με την FIBA: «Προσπάθησαν να αναλάβουν την Euroleague και τους απέρριψαν οι ομάδες. Τους προτείναμε να συμπράξουν μαζί μας. Αρνήθηκαν και τώρα απειλούν συλλόγους και εθνικές ομάδες. Δεν μπορείς να απειλείς κάποιον να έρθει μαζί σου. Είναι παράνομο και είναι ελεύθερη επιλογή κάθε ομάδας».

Για το αν η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα άξιζε wild card στην Euroleague φέρνοντας παίκτη όπως ο Αμάρε Στουνταμάιρ: «Θα χαρούμε ιδιαίτερα να τη δούμε στο Eurocup».

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment