Ζντόβτς: ''Έχουμε υψηλούς στόχους και προσδοκίες''


Στην κούραση που επήλθε στο τέλος της τρίτης περιόδου και την απώλεια ρυθμού από την πλευρά της ομάδας του αποδίδει ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, την ήττα στην Πολωνία με 78-75 από τη Ζιελόνα Γκόρα, στο ΠΛΑΙΣΙΟ της 7ης αγωνιστικής του Basketball Champions League της FIBA.

"Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά κατά κάποιον τρόπο δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το ίδιο επίπεδο και στα 40 λεπτά. Κι όταν κουραστήκαμε κάπως στο τέλος της τρίτης περιόδου κάναμε κάποιες αλλαγές, χάσαμε τον ρυθμό και επιτρέψαμε στην αντίπαλο να παίξει 'εύκολο' μπάσκετ· στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε στο παιχνίδι", τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σλοβένος προπονητής, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής της ομάδας στην Αθήνα.

Η ήττα μπορεί να στεναχώρησε τους ανθρώπους της Ένωσης, αλλά, όπως τονίζει ο Γιούρι Ζντοβτς, οι στόχοι της ομάδας παραμένουν υψηλοί. "Οι στόχοι είναι υψηλοί, το ίδιο και οι προσδοκίες. Δεν έχουμε τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, αλλά η ΑΕΚ πάντα θα αναζητά την κορυφή τόσο στο πλαίσιο του εθνικού πρωταθλήματος όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο", τόνισε.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα παραδέχθηκε πως "σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ίσως να μην είναι ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο, κυρίως λόγω του ότι έχουμε δύο ομάδες που είναι στην κορυφή της Ευρώπης κι αυτές είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έχουμε 2-3 ομάδες που είναι στο Basketball Champions League και ορισμένες ομάδες που είναι μεν καλές αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο με άλλες ομάδες σε άλλες χώρες, κυρίως για οικονομικούς λόγους", αλλά η "επένδυση" που γίνεται στο άθλημα το διατηρεί σ' ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

"Το μπάσκετ είναι το κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα τα τελευταία 20-30 χρόνια , επενδύονται πολλά χρήματα και έρχονται σπουδαία αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο κι έτσι κατά κάποιον τρόπο μπορούν και καλύπτονται κάποιες αδυναμίες, με τα χρήματα", είπε και πρόσθεσε: "πάντα φέρνουν κάποιους καλούς ξένους και κάποιους πάρα πολύ καλούς Έλληνες, έχουν καλούς προπονητές, καλούς μάνατζερ και αυτό όλο διατηρεί το ελληνικό πρωτάθλημα σ' ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά με τον Panagiotis Michos

Στηρίξτε την προσπάθειά μας αδέλφια με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις εμφανιζόμενες διαφημήσεις του site ! H προσπάθεια εδώ γίνεται για εσάς !
    Blogger Comment
    Facebook Comment